Wanja Lundby-Wedin, trotsar medlemmarnas vilja – sitter kvar!

Och Wanja Lundby-Wedin bestämde sig för att sitta kvar. Den meningen låter som att de stora starka ordförandena i LO:s olika förbund inte hade något att säga till om vid mötet under helgen. Och egentligen hade de inte det heller. Wanja Lundby-Wedin är tillsatt av en kongress, och det är kongressen som ska tillsätta en ny LO-ordförande.

De hade kunnat avsätta henne om hon begått något brottsligt. Men det har ju inte Wanja Lundby-Wedin. Hon hade enbart visat prov på ett oförlåttligt dåligt omdöme. Och det är inte brottsligt. Och att hon talat om för sina medlemmar att de valt en person som ordförande som inte förstår vad hon fattar för beslut. Det är inte heller brottsligt. Men det kan ge upphov till att frågor ställs vid nästa kongress.

Dessutom finns det ingen naturlig ersättare till Wanja Lundby-Wedin ”framtagen”. Så det skulle dessutom, efter en hel dags diskussioner i LO-borgen ändå inte kunnat utses någon ny LO-ordförande – därför att det fanns ingen!

Och det visste förmodligen Wanja Lundby-Wedin, som inte är dum på det viset och som dessutom hade sina mångmiljoninkomster att ta hänsyn till. För inte kunde den kära Wanja ge upp en lön på 1.500.000 kr per år för en sådan simpel sak som att hon svikit sina ideal och sina medlemmar.

Nu sitter Wanja Lundby-Wedin kvar på LO-stolen. Några inkomstbringande stolar har hon, för den goda sakens skull tvingats uppge. Men det finns säkert någon inkomstgaranti, så Wanja kan vara lugn.

Och det enda hon har gemesamt med sina medlemmar är att alla kämpar för att behålla sina jobb. Och Wanja lyckades behålla sitt, förutom att hon tjänar nästan tio gånger så mycket som många av hennes medlemmar. Sug på den karamellen, LO-medlem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: