Det kanske finns anledning till den negativa publiciteten, Mona Sahlin!

Baccus’ Blog noterar idag att massmedia har blivit självkritisk. Men behöver man vara det i det här fallet?

SR:s ekonyheter presenterade idag på morgonen en undersökning som Cision hade gjort på redaktionens uppdrag. Där konstaterades att Mona Sahlin hade fått betydligt mer negativ publicitet i sin roll som oppositionsledare än vad Fredrik Reinfeldt fick under sin tid som oppositionsledare.

I den nyhetssändning Baccus’ Blog lyssnade till redovisade inte ekot den intervju som Baccus’ Blog däremot redovisar här, och som kanske förklarar resultatet av undersökningen::

– Orsaken i huvudsak ligger hos partiet och Socialdemokraterna själva, det är deras egna tillkortakommanden och nästan självmål som är huvudsak till den här bilden, säger medieforskaren Kent Asp till Ekot.

För en tid sedan gick Ylva Johansson ut och presenterade socialdemokraternas nya sjukvårdspolitik. Läs mer här:

https://baccusblogg.wordpress.com/2009/03/16/socialdemokratin-politikens-copy-cat/

Och för några dagar gick hon ut och tyckte att våra pensionärer skulle få gå på fest, fem gånger per år(?).

Är det bland annat den politiken, tillsammans med de övriga förslagen från den rödgröna oppositionen som ska få värna den svenska välfärden efter 2010 års val.

Baccus’ Blog kommer ihåg Maria Wetterstrands utspel om 2 kronor högre bensinskatt. Transport gick i taket. Eller Lars Ohlys löfte att skatten ska höjas kraftigt. För den ensamstående mamman som har 17.000 kr i månadslön som vårdbiträde och redan nu har svårt att få ekonomin att gå ihop. Eller Mona Sahlin som tycker vi ska stänga de svenska kärnkraftverken och samtidigt inportera växthushöjande brunkolsenergi från Tyskland till kraftigt höjda priser. IF Metall gick i taket.

I dagens Expressen diskuterar tidningens politiska kommentatorer och skribenter  Socialdemokraternas dilemma. Där tycker man, ironiskt nog att man nästan tycker synd om Socialdemokraterna. Läs mer här:

http://www.expressen.se/ledare/1.1531375/det-ar-nastan-sa-att-man-tycker-synd-om-s

Men det kan väl inte vara så att valmanskåren ska rösta på ett parti som man tycker synd om. Eller ska man? Självklart inte, men när man går igenom vad Mona Sahlin har gjort sedan hon blev partiledare för Socialdemokraterna blir man, om man är Socialdemokrat vill säga minst sagt bekymrad.

Så det kanske finns en anledning till varför Mona Sahlin får mer negativ publicitet än Fredrik Reinfeldt fick under sin tid som oppositionsledare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: