Ett klarläggande från Christian Engström!

Det var en tid sedan Baccus’ Blog skrev något relaterat till fildelning. Men av en ren tillfällighet snubblade jag över ett intressant inslag i Rapport som gjordes för en tid sedan. Där fanns bland mycket annat även piraten Christian Engström med ett, ur min synvinkel uppmärksammat uttalande.

Det handlade om det omskrivna ”Telekompaketet” som tydligen skrämt upp varenda Pirat i omgivningen. Och framförallt därför att alla små Pirater är rädda att bli uteslutna från nätet om, och när de gör något dumt. Så trodde man nämligen att Telekompaketet hade till uppgift. Något som inte stämmer då detta är en möjlighet redan idag, utan Telekompaket.

Rapport: ”Det står ju ingenting i Telekompaketet som pekar på att man ska kunna stänga av någon från Internet”

Christian Engström: ”Det är riktigt”

Med andra ord, den panik som i ett antal bloggar utbrutit kan dämpas genom det här uttalande från Christian Engström, vice ordförande i affärsprojektet Piratpartiet.

Annonser

7 svar to “Ett klarläggande från Christian Engström!”

 1. connyt Says:

  Bra rutet.

  Detta tjafs med rättsäkerhet är bara löjligt. Låt bolagen själva bestämma vilka som får använda Internet. Har man egna åsikter kan man skriva dom någon annanstans än på Internet, t.ex. hemma på en anslagstavla där ingen kan råka läsa det av misstag.

 2. Anonym Says:

  Och när vi endå är på G, ska vi inte göra ett förslag som ger företagen rätt att sätta fildelare i fängelse också? Oj vänta, det finns ju redan!

  Men okej vi skriver en lag som ger regeringen rätt att spåra vart alla mobiler befinner sig, vilka de har sms-kontakt med, och vilka de ringer, vid alla klockslag. Oj det fanns visst också!

 3. Matthias Says:

  Jag tycker att man istället för att gå som katten kring het gröt istället gör slag i saken och gör så att upphovsrättsskyddat material aldrig blir public domain. Det kostar ju bara en massa administrativa pengar varenda gång upphovsrätten ska förlängas.
  Vill folk ha musik, böcker, konst m m och inte vill betala så får dom väl tillverka själv. Inte mer än rätt. Tänk, då får ju var och en precis det man vill ha. Ingen skulle ju spela in sopig musik, eller skriva kassa böcker till sig själv.

  Alla problem lösta!

 4. Anders Troberg Says:

  Tja, det är ju lätt att få till sådant när du citerar saker ur sitt sammanhang…

 5. Erik Says:

  Det står inte heller någonstans att man INTE kan stänga av folk från internet.

  Någon hågad kan ju gissa hur lång tid det tar innan det används för att stänga av folk?

  Generellt gäller ju att om det inte är förbjudet så är det tillåtet.

 6. Kristian Says:

  Mnja, jag tycker nog att vi ska ersätta stat/riksdag hela möget med ett stort fett bolag. Då slipper man allt daltande med fildelarsvinen, å allt annat som står ivägen för framgång, vilket mäts i pengar. Jag tycker nog som Henrik Pontén: ”Profit går före lagen.” Och han har ju en poäng Pontén, om man har lagar som är i vägen för profiten, då måste man ju antingen få väck skitlagarna, eller införa nya, eller eliminera domarna.

  Sen tycker jag nog att man skulle ta och införa arkebusering, alternativt tortyr, för alla de som inte sköter sig bland de anställda, dvs medborgarna. Då blir det ju ordning å reda! Frihet å medborgarrätt å sån skit är totalt överskattat.

 7. von Kratt Says:

  Baccus har helt rätt. Självklart finns det ingenting att oroa sig för. Folket har helt missförstått det här med FRA, Datalagring och Telekompaketet.

  FRA är en grundsten i vårt demokratiska samhälle – utan dem fallerar vår demokrati.

  Datalagring krävs för att vi ska få fast grova brottslingar som fortkörare, snattare och skattesmitare.

  Och så Telekompaketet. Det finns ju ingenting i Telekompaketet om att stänga av folk från internet. Det som Sarkozy försöker få in är egentligen… ja. Bara bra för internet är det i a f!

  Förstår ni inte det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: