Den Rödgröna Oppositionen slår till igen!

I den ”skuggbudget” som de tre rödgröna oppositionspartierna presenterar kan man inte riktigt enas om någon gemensam linje.Det var något som vi alla hade sett fram mot, bland annat av den anledningen att det börjar bli dags för den rödgröna oppositionen att ta tag i politiken.

Men det kanske inte är så konstigt att det är svårt med den gamle kommunisten Lars Ohly i spetsen som vill höja skatterna med 40 miljarder.

Miljöpartiet vill ”bara” höja med 20 miljarder men har också kommit på den snillrika lösningen på hur fordonsindustrin ska räddas; man vill höja bensinen med 2 kronor litern.

Men det kanske inte är en så dum idé. Med en sådan höjning har ingen privatbilist råd att köra bil, och kan därför lägga pengarna på inköp av en ny bil. Kan det ha varit så du tänkte, Maria Wetterstrand.

Mona Sahlin och Thomas Östros högg på idén från Maria och erbjuder dig tusentals kronor om du skrotar din gamla bil ( du har ju ändå inte råd att köra den med tanke på Miljöpartiets dyra bensin). Köper du dessutom en ny miljöbil får du ännu mera pengar från Mona Sahlin och Thomas Östros.

Om någon undrar var de får de pengarna från när de är så här generösa har Mona sagt att bara hon blir vald får hon ett kreditkort av staten. Och är det någon som vet vad man kan göra med ett kreditkort, utställt av svenska staten så är det Mona Sahlin.

På så sätt vill Mona Sahlin och Thomas Östros rädda fordonsindustrin. Men inte den svenska, för de svenska bilarna Volvo och SAAB är det ju ingen som köper, därför att de är för dyra och att de dessutom inte är miljöanpassade. Nej, man kommer förmodligen att rädda den japanska ekonomin genom att köpa japanska miljöbilar. Som är bättre, och dessutom bensinsnålare (vilket är bra med tanke på det höga bensinpriset som Miljöpartiet fixat till).

Tänkte inte på det, sa Thomas Östros. Tänkte inte på det, sa Maria Wetterstrand. Vadå tänkte???… sade Mona Sahlin.

Peter Eriksson sa ingenting för han var på väg till Rosenbad för att se om någon var intresserad av att slå sina påsar ihop med denna spirituella och charmiga miljöpartist. Peter Eriksson är som alla vet mest intresserad av att ingå i regeringen, vilken spelar egentligen ingen roll för Peter, han är flexibel som få.

Lars Ohly, den gamle kommunisten är bara intresserad av att bestämma. Eftersom han, om Mona Sahlin håller vad hon lovade (förlåt, det var ju inte hon som lovade, hon blev ju påtvingad Lars Ohly av partiet) i höstas kommer han att bli minister. Om Mona Sahlin vinner valet 2010.

Nu har Lars Ohly, den gamle kommunisten bestämt att han ska ta tillbaka den tusenlapp i skattesänkning som den ensamstående mamman i Helsingborg, som jobbar som sjukvårdsbiträde fick av Alliansen. Och samtidigt höja skatten för henne. Hon ska minsann lära sig vem hon ska rösta på nästa gång. Så tänker en äkta kommunist.

En Kommunist I En Socialdemokratisk Regering!? Något som ingen riktig socialdemokrat har lovat en kommunist sedan…Ja, aldrig någonsin faktiskt. Kommunister är något som en riktig socialdemokrat inte tycker om. Och aldrig har  gjort. Men minnet är kort hos dagens Socialdemokrater, eller är de egentligen Socialdemokrater?

Som sagt, idag har den rödgröna oppositionen lagt fram sin skuggbudget. Man kan bli mörkrädd för mindre.

Annonser

2 svar to “Den Rödgröna Oppositionen slår till igen!”

  1. MrG Says:

    Formidabelt inlägg i debatten, kan platsa i vilket politiskt satirprogram som helst. Kommer att användas i middagskonversationen på Valborgsmässoafton, om du inte misstycker. Kan även användas som instruktionsmaterial inom SSU under rubriken ”Varför har jag, indoktrinerad sosse sedan barnsben, så svårt att förstå mig på politisk satir när det handlar om mig själv och inte om andra”.

  2. Hora Sängdahl Says:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5018312.ab

    Och det är likadant med alla andra socialförsäkringar. Sverige är i dag ett instabilt samhälle. Välfärden är raserad. Vi hänger alla på gärdsgårn. Vem som helst av oss kan i morgon vara nedstörtad i ohjälplig misär. Vi blir blåsta på de pengar vi betalat in till trygghetssystemen. Det svenska ledarskapet präglas i dag av inkompetens, korruption och ren skurkaktighet. Nu måste fackens ekonomi granskas och redovisas. Det är ifrågasatt om medlemmarna överhuvudtaget får någonting för pengarna. Den enskilde garderar sig rationellt genom extremt sparande. Framöver står detaljhandeln på öronen och den ekonomiska krisen fördjupas genom svåra interna missförhållanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: