När ska medierna börja granska Miljöpartiet?

Maria Wetterstrand har lyckats hamna i topp i tidningarnas förtroendemätningar. Maria Wetterstrand har dessutom blivit ”utnämnd” till någon sorts opolitisk klimatexpert.

Hon har,  vid den klimatkonferens som slutatde i ett obeslutsamt kaos för en tid sedan också framträtt med den självklara säkerhet som bara den kan som är säker på att inte bli ifrågasatt.

Hon tog där över den roll som man annars borde se journalister i, nämligen rollen att kommentera och betygsätta de politiska makthavarna, dvs hennes egna politiska motståndare. Utan att bli ifrågasatt.

Av vem då, undrar man då. Kanske av en fri och obunden journalist, svarar då vän av ordning. Men är det så säkert att våra oberoende, välutbildade och i allt, politiskt kunniga journalister och kommentatorer har förmågan att kritiskt granska mediernas favorit. För en favorit har hon blivit, Maria Wetterstrand, bland journalister. Och hur har det blivit så. Vid en undersökning av journalisternas politiska hemvist visar det säg att var fjärde journalist är miljöpartist.

Då kanske det inte är så konstigt att Maria Wetterstrand, utan så mycket som en harkling, från i vanliga fall ganska vältaliga och giftiga kommentatorer kan vara säker på att inför hänförda, glittriga ögon från tunga politiska journalister inte behöva vara rädd för kritisk granskning.

När ska medierna börja kritiskt granska Miljöpartiet och Maria Wetterstrand?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: