Piratpartiet visar upp sig!

Baccus’ blog har i tidigare inlägg, i samband med valet till EU-parlamentet varit kritisk till Piratpartiet och dess företrädare Christian Engström. Inte så mycket politik utan mera av en affärsrörelse har Baccus’ blog kallat det svenska Piratpartiets valrörelse.. Och nu verkar det som det Baccus upptäckt då, också blivit var mans sanning.

Svenska Dagbladet har granskat Piratpartiets och då främst Christian Engströms insatser i EU-parlamentet och funnit att med en totalersättning av ca 5 miljoner under mandatperioden tycker tydligen inte Christian Engström att arbetet direkt pressar på och gör att svetten måste torkas bort från pannan.

Han låter istället gruppkollegan från den gröna gruppen, Jan Albrecht sköta hans åligganden. Att Christian Engström dessutom inte har så mycket att säga i fråga om det så kallade stockholmsprogrammet ger ytterligare fog för Baccus’  påstående att Piratpartiet enbart är ett rent affärsprojekt. Visserligen lyckat (5 miljoner under mandatperioden) men ändå ett affärsprojekt. Som representant för oss europeer i EU-parlamentet gör Christian Engström, fram till nu en svag insats.

Att han lyckats lura ett antal människor, däribland många förstagångsväljare att rösta fram honom  i EU-valet är demokratins baksida, om man så vill.

Annonser

Ett svar to “Piratpartiet visar upp sig!”

  1. Sargoth Says:

    Påminn mig. Vad gjorde de där andra parlamentarikerna vi skickat ner nu igen? Vad heter de? Och hur ofta hör vi talas om dem i svensk media? Har vi någonsin läst ett heroiskt reportage om en insats från moderaternas parlamentariker? eller socialdemokraternas? Eller, hey, varför inte junilistans?

    Eller, varför leta efter heroiska reportage – har vi läst någonting alls om någon annat än Engström sedan avslöjandet att socialdemokrater och moderaterna röstade exakt likadant i cirka 95% av alla omröstningar? Alls?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: