Ibland undrar man varför någon köper Aftonbladet och Expressen!

I dagarna ”rasar”, för att utnyttja ett av kvällspressen så ofta använt ord debatten beträffande författaren Björn Ranelids uttalande i sistlidna lördagsprogram i SVT,  ”Stjärnorna på slottet”.

Björn Ranelid tog det så kallade bladet från munnen och gick i svaromål med ett antal komiker(?) som från och till, under ett antal år smutskastat honom. Inte för hans författarskap utan för hans utseende som man tydligen uppfattat som anledning till angreppen.  Som de flesta mobbare i samhället fick de fortsätta ostört. Fram till i lördags alltså.

Det som gjort att debatten ”rasar” är att en av de  som kritiserat hans utseende har gått i svaromål i Aftonbladet – om sanningen ska fram. Leif GW Persson. Han har, enligt gammal känd mobbarregel betecknat Ranelids svaromål som att Ranelid ”är dum i huvudet”. Nu har Leif GW Persson alltså gått från att uttala sig om Ranelids utseende till att uttala sig om Ranelids förstånd. Vaket.

Den andra som kritiserat Ranelid och som kommenterades i TV-programmet var Linda Skugge i Expressen. Hon har, smakfullt nog inte gått i svaromål med Ranelid utan förhåller sig tyst i debatten, den debatt som ”rasar” alltså. En kommentar har dock kommit från Expressen. Det är tidningens kulturchef som uttalar sig:

”- Jag tycker mest att det här är lite komiskt. Jag är förvånad över att Ranelid inte tog chansen och pratade om det han tycker är viktigast – sig själv. Så långt kan jag sträcka mig, säger Per Svensson.”

Baccus’ blog kan inte låta bli att notera de två kvällstidningarnas reaktion på Ranelids uttalande. Här har vi en person som upplever att han under flera år smutskastats av de två tidningarnas kolumnister. Och resultatet blir att den ena betecknar Björn Ranelid som ”dum i huvudet” och den andras chef tycker att det är ”komiskt” och dessutom fortsätter med någon sorts ironisk kommentar som han tycker ska ta udden av Ranelids uttalande. Problemet är väl för Per Svennson att den kommenten mest tar udden av Svensson.

Det som man kan notera i allt detta är, att det finns ett antal ”komiker” och ”skribenter” som finner ett nöje i att mobba andra. Och detta utan att behöva räkna med att någon av mobbing-offren slår tillbaka. Och det intressanta i sammanhanget är dessutom att när någon gör det blir kretsen av mobbare upprörd och detta utan att egentligen förstå riktigt vad det handlar om så fortsätter man att mobba.

Frågan som Baccus’ blog ställer sig är: Vem är det egntligen som är dum i huvudet, Leif GW Persson och vem är det som är ”komisk”, Per Svensson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: