Tre små Piratpojkar är ledsna på Bono!

Bono i gruppen U2 går ut i en artikel och fördömer stöld av andras material. Genast kryper 3 medlemmar från Piratpartiet, varav en dessutom är riksdagskandidat fram under en sten. ”Nu slutar vi att köpa Bonos skivor”, säger man med darr på stämman. 3 små pojkar som blir upprörda därför att en artist tycker det är fel att stjäla andras kreativa arbete.

Man tycker dessutom att det är helt fel av myndigheterna att: ”spåra och filtrera privat kommunikation är tveksamt redan när det gäller allvarliga saker, som att jaga terrorister eller grova sexualbrottslingar”.

Baccus undrar lite stillsamt vad de kvinnor som råkat ut för våldsmän anser om Piratpartisternas inställning att myndigheternas möjlighet att jaga, och ta fast brottslingarna, med hjälp av den teknik som finns är ”tveksamt eftersom vår frihet att kommunicera och vår rätt till en privat sfär är så centrala för det demokratiska samhället”. Baccus undrar vad alla små Piratflickor tycker om partiets inställning till våld riktat mot kvinnor.

Baccus’ blog kan till slut också notera att Christians Engström, med sitt affärsprojekt Piratpartiet inte kan ha så svårt att öka lönsamheten, med en medlemsbas som den som kröp fram under Parti-stenen idag. 5 miljoner gick det plus igår, vad blir resultatet imorgon.

Annonser

2 svar to “Tre små Piratpojkar är ledsna på Bono!”

 1. Tor M Says:

  ”som blir upprörda därför att en artist tycker det är fel att stjäla andras kreativa arbete.”

  Jasså, du kanske skulle läsa vad de skriver istället.
  Joshen: ”Jag skulle inte ha några problem med att Bono ogillar fildelning, om han stannade där. Men det gör han inte. Han använder sitt kändisskap till att föreslå att vi skiter i allt vad brevhemlighet och budbärarimmunitet heter”

  Med ”tveksamt” menar de naturligtvis att sådana övervakningsåtgärder kräver noggranna övervägningar och behöver omgärdas av strikta regler, inte att det är oacceptabelt i alla tänkbara fall.

 2. Connyt Says:

  Du missförstår (medvetet?) vad som sägs om att jaga brottslingar. PP är emot att filtrera och censurera privat kommunikation för personer som inte är under misstanke/utredning för allvarliga brott. PP har inget alls emot att man jagar våldsmän som hotar och misshandlar kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: