Ännu mer om långtidssjukskrivna och Försäkringskassan!

Baccus’ blog har inte kunnat undgå att notera den hätska debatt som förekommit runt regeringens rehabiliteringsprogram för de långtidssjukskrivna.

Oppositionen har som vanligt åsikter om detta rehabilitetsprogram, på samma sätt som i alla övriga förslag och regeländringar från regeringen. Man har pratat om ”stupstock” och man har dessutom i riksdagsdebatter framhållit att detta skulle innebära att självmord bland långtidssjukrivna skulle bli vanliga. Man har med andra ord från oppositionen på vanligt sätt försökt att skrämma befolkningen. Dessutom på ett ovanligt osmakligt sätt. Vilket också med hjälp av dagspress, radio och TV i viss mån har lyckats.

Det kan därför vara på sin plats att påminna om den förra regeringens politik i samma ämne. Läs frågan från Vänsterpartiet och svaret från Socialdemokraterna.

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&rm=2005/06&bet=907&dok_id=GT11907

Kan vara värt att notera, inte bara för Baccus’ blog.

Skillnaden idag är att Alliansregeringen har infört ett rehabilitetsprogram för långtidssjukskrivna. Något som den socialdemokratiska regeringen inte lyckades med. Trots hjälp av Vänstern och Miljöpartiet. Ett rehabilitetsprogram som de rödgröna själva efterlyste för några år sedan, men som man nu vill riva upp och lägga ner.

Den sociala kompetensen och solidariteten hos våra rödgröna politiker sträcker sig inte längre än till den egna inre kretsen. Det kan vara värt att komma ihåg på valdagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: