När ska Mona Sahlin ta ansvar för sin egen politik?

I dagarna får Sveriges pensionärer ett brev från den statliga pensionsmyndigheten. Där förklarar man de ”nya” pensionsreglerna som i år gett upphov till ett ramaskri från pensionärsorganisationerna. Speciellt då från det socialdemokratiskt styrda PRO.

Man slår ner på, och anklagar Alliansen för att bromsen i det pensionssystem, som den tidigare socialdemokratiska socialförsäkringsministern Ingela Thalén tillsammans med Anna Hedborg (S) skissat på och lagt fram för riksdagen, slagit till.

Baccus’ blog noterar att Mona Sahlin inte vid något tillfälle under debatten gått ut i media för att försvara den pensionsreform som Socialdemokraterna själva varit med att ta fram.

Däremot har man knuffat fram den socialdemokratiska kamporganisationen PRO, som med dramatiskt darr på stämman talat om det hemska pensionsavtalet som Alliansen bär ansvar för.

Vad man borde ta med i diskussionen är att pensionsreformen står fast men att Alliansen trots det har mildrat effekterna genom att sänka skatten för pensionärerna. Mest för de som har det sämst. Sänkt skatt är ju ett rött skynke för varje rättrogen Socialdemokrat och ska då förstås förbigås med tystnad är väl ordern från partihögkvarteret till PRO.

Baccus’ blog noterar med förundran hur Mona Sahlin, tillsammans med sina partikamrater och kamporganisationer vid flera tillfällen kritiserar sina egna förslag.

Hur tänker i så fall Mona Sahlin, eller är det som hennes gamle chef, Göran Persson så finurligt uttryckte det: ”Tänkandet är inte Mona Sahlins starka sida”. Kan vara något att fundera över när du ska välja en ny statsminister i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: