Alliansen höjer lönerna för välfärdens medarbetare!

Höjda löner behövs om vi ska klara väfärden. Så skriver Per Schlingmann och Fredrik Reinfeldt i en debattartikel i dagens DN. Snabbt som en kobra hugger, replikerar Socialdemokraternas, Vänsterns och Miljöpartiets förespråkare på artikeln. Man kallar det bluff!?

Det som är intressant i sammanhanget är att under den tidigare vänsterstyrda regeringens 12 mandatår hände ingenting på det området. Trots att en stor del av de svenska kommunerna styrdes av Socialdemokrater, med hjälp av V och MP låg lönerna för välfärdens medarbetare pinsamt lågt. Vi kommer väl alla ihåg hur Kommunals Ylva Thörn gick ut i strejk med devisen ”Vi tar fajten”. Den fajten stoppades effektivt av Göran Persson i ett samtal med Ylva Thörn och så var den fajten om de komunalanställda medarbetarnas lönekamp över. Det blev resultatet av de rödgrönas intresse av att stödja kommunalarbetarnas berättigade lönekrav. Det blev intet.

Baccus’ blog noterar med tillfredsställelse Alliansens debattartikel om höjda löner för välfärdens medarbetare. Vi har under innevarande mandatperiod också kunnat notera att Alliansen fullföljer sina vallöften. Så kommer även detta löfte att följas om Alliansen vinner valet hösten 2010.

Vad som händer om den rödgröna oppositionen vinner vet de inte riktigt själva än. Det som sipprat ut är väl enbart en pinsam uppvisning på hur oense de är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: