Mer om etanolens negativa klimatpåverkan!

Efter Sörens Wibes rapport om etanolens negativa klimatpåverkan trodde Baccus att motargumenten skulle komma från den sidan av klimatpolitiken som inte tycker som Sören.

Men har det hänt. Visserligen kom Gröna Bilister med ett inlägg som i stort bara gick ut på att Sören Wibes rapport var fel. Inga argument för den egna saken eller argument mot Sören Wibes uppfattning.

Och var har de två språkrören från Miljöpartiet tagit vägen. Peter Eriksson och Maria Wetterstrand brukar inte vila på hanen när det gäller att avlossa en salva för Miljöpartiets miljöpolitik. Men i det här fallet – ingen reaktion. Beror det också på avsaknaden av motargument. Det kanske till och med är så att Sören Wibes rapport är helt riktig i sina slutsatser, därför att inga argument mot rapporten har kommit från ”miljöns största förespråkare, Miljöpartiet”.

Och nu har det kommit fram att en analys från FN:s klimatpanel är felaktig. Att glaciärerna på Himalaya skulle vara borta redan 2035. Om 25 år alltså. Panik utbröt bland den befolkning som i skuggan av Himalaya får sitt vatten från glaciärerna. Nu har det visat sig att det kommer att ta över 300 år innan detta skulle ske. Om man inte gör något åt det, förstås.

Och återigen är Peter Eriksson och Maria Wetterstrand tysta. Uppgiften att katastrofen i Himalaya skulle inträffa redan om 25 år skulle naturligtvis gynna Miljöpartiet politiskt – cyniskt nog.

Baccus’ blog noterar att ännu ingen kommentar kommit från Miljöpartiets båda språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand. Att det dröjer kanske beror på att de saknar motargument.

Ett svar to “Mer om etanolens negativa klimatpåverkan!”

  1. Christian Says:

    Precis, fler BORDE granska miljöpartiet , och när väl det görs då faller det rödgröna luftslottet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: