PiratPartiet – Politikens Pyramidspel!

Baccus’ blog har noterat att vissa piratpartister tar betalt av massmedia för att presentera sin politik.

Baccus’ blog har dessutom uppmärksammat att Utrikesminister Carl Bildt har skrivit om att värna friheten på nätet. Han skrev om att internet är en förutsättning för demokratins utveckling i diktaturer som till exempel Kina.

Kommentarer från företrädare för PiratPartiet handlar dessvärre enbart om att frihet för dem är möjligheten att stjäla upphovsmannaskyddat material på nätet. Utan att betala och utan att behöva ängslas för att behöva ta de juridiska konsekvenserna av stölden.

Baccus’ blog noterar att Piratpartiet fortfarande kan betecknas som en affärsrörelse som enbart är till för att berika ett lite fåtal i partitoppen, på bekostnad av vilseledda gräsrötter.

Annonser

Ett svar to “PiratPartiet – Politikens Pyramidspel!”

  1. Tor M Says:

    Du skriver att Falkvinge manipulerat valresultatet, vilket inte är sant och utelämnar att kandidaten med det mycket olämpliga beteendet (om medias rapportering stämmer – själv känner jag inte till något mer om bakgrunden) har strukits från kandidatlistan.

    Vidare låtsas du som att frågan om FRA handlar om fildelning och att Ipred inte har negativa effekter på andra saker som t ex. rättstrygghet.

    Och om nu piratpartiet är ett affärsprojekt varför jobbar då en av piratpartiets två EU-parlamentariker gratis nere i Bryssel trots skral ekonomi och trots att hon inte har någon bostad utan tvingas övernatta här och där? Och varför satsade den andra representanten en massa pengar av sina egna pengar på att tidigare (innan piratpartiet blev stort) försvara oss alla från att patent på mjukvara införs i EU? Och varför tar inte Falkvinge ett välbetalt IT-jobb istället för att jobba politiskt?

    Det verkar inte vara mycket av det som du skriver som stämmer. Det är svårt att ta dina inlägg allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: