S kallar det för Mona Sahlins ”Tobleroneaffär”!

Valrörelsen är i full gång. Och de två blocken gör sitt bästa att presentera det bästa alternativet. Samtidigt kämpar de två statsministerkandidaterna om att vara den som är bäst regeringsduglig.

Fredrik Reinfeldt står för den som har det i särklass största förtroendet som statsministerkandidat hos väljarna – även bland socialdemokratiska väljare vilket är både förvånande som smickrande för Reinfeldt.

Mona Sahlin säger att hon är lämpligast då hon har störst erfarenhet från regeringsarbete. Man kan i och för sig fråga sig ”erfarenhet av vad”? Hon är väl mest känd för det som hon själv kallar för ”Toblerone-affären”.

Men vad är egentligen ”Toblerone-affären”. Baccus’ blog har vänt sig till Wikipedia och levererar här svaret. För dig som inte orkar läsa hela artikeln kan det vara värt att nämna att Mona Sahlin klarade sig från att bli åtalad på grund av att åklagaren lade ner förundersökningen. Något som kritiserades skarpt av ledande jurister. Brottsrubriceringen var trolöshet mot huvudman alternativt behörighetsmissbruk och bedrägeri.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tobleroneaff%C3%A4ren

Baccus’ blog undanber sig för den typen av erfarenhet och ser inte det som en fördel hos en statsministerkandidat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: