Vad vill Mona Sahlin med Sverigedemokraterna?

I tidigare debatter har Mona Sahlin angripit Fredrik Reinfeldt och anklagat honom för ett kommande samarbete med SD. Fredrik Reinfeldt svarade, vid flera tillfällen att han inte avsåg att samarbeta med SD. Trots det fortsatte Mona Sahlin med sina angrepp. Fredrik Reinfeldt förtydligade då sin inställning och framhöll att om Alliansen, vid valet i höst skulle ha lägre röstandel än de Rödgröna skulle han avgå som statsminister. Oavsett om SD kom in i riksdagen eller inte.

Vad har då Mona Sahlin sagt. Hon har i och för sig sagt att hon inte ska samarbeta med SD i en eventuell Rödgrön regering. Men vad har hon inte sagt? Hon har inte sagt att om de Rödgröna efter valet i höst har lägre röstandel än Alliansen kommer hon att acceptera Alliansen i Rosenbad. Även om alltså SD kommer in i riksdagen och skulle kunna ge de Rödgröna valsegern.

Låt oss spekulera. Om Alliansen får något större röstandel än de Rödgröna, och SD finns med som nytt riksdagsparti. Kommer då Mona Sahlin att begära misstroendevotum mot den sittande regeringen (Alliansen) och ”hoppas” på att SD röstar med henne. Mona Sahlin har inte gett klart besked i den frågan.

I Malmö rasar nu en debatt om antisemitism och främlingsfientlighet. Detta efter en intervju med Ilmar Reepalu, Malmös kommunalråd. Han vädrar antisemitistiska tankegångar men framhåller att han svarar, inte som socialdemokratiskt kommunaråd utan mer som privatperson(?).

Är intervjun med Ilmar Reepalu ett svar på frågan om hur Mona Sahlin, och den rödgröna oppositionen med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson från Miljöpartiet, tillsammans med den gamle kommunisten Lars Ohly ställer sig när det gäller antisemitism och rasism. Och hur man ska uppträda i valrörelsen.

Baccus’ blog noterar att det finns många frågor för den rödgröna oppositionen att besvara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: