De rödgrönas sjukförsäkringsförslag driver sjuka in i misär!

Sjukförsäkringsdebatten har pågått en tid. Veronica Palm har, med sedvanligt rödgrönt patos pratat om Alliansens ”stupstock”. En sak har hon lyckats med, nämligen att skrämma upp väldigt många sjuka människor.

För en tid sedan presenterade de rödgröna sitt eget förslag till sjukförsäkring. Och debatten om den….Uteblev. Media tog fart, kommentatorerna gick med journalistisk nit igenom förslaget och skrev…Ingenting.

Vad hade hänt, hade undersökningen om journalistkårens politiska hemvist (var fjärde är miljöpartist) gjort att det inte var intressant att granska de rödgrönas sjukförsäkringsförslag. Kan det vara så illa med den svenska journalistkåren?

Försäkringskassan gick, istället för media in och analyserade de rödgrönas förslag. Man konstaterade att ersättning, istället för nuvarande 80% skulle sänkas till 75%. Man konstaterade också att åldersgränsen på 58 år för att kunna bli förtidspensionerad skulle innebära att människor skulle hamna i kläm. En person som var exempelvis i 35 – 40 år skulle hamna mellan stolarna i det sociala skyddsnätet fram till hon blev 58 år. Eftersom hon varken skulle betcknas som sjuk eller arbetslös skulle hon bli hänvisad till socialbidrag och total misär.

Detta skulle bli resultatet av de rödgrönas sjukförsäkringsförslag. Är Försäkringskassans analys riktig. Socialdemokratiska tidningar har i försiktiga ordalag kommit till samma slutsats som FK. Aftonbladet – om sanningen ska fram har tigit på ledarsidan om sjukförsäkringsförslaget från de rödgröna. En ledarredaktion som Aftonbladets, som i vanliga fall är så lojal mot de rödgröna att Baccus’ blog ibland tror man befinner sig i Nordkorea när man läser ledarskribenternas politiska pamfletter, har tystnat. Inte ens Aftonbladets ledarskribenter har, trots idogt arbete funnit något bra att säga om förslaget från de rödgröna.

Baccus’ blog noterar att detta, om något borde räcka för väljarna i höst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: