Public Service, partipolitiken och programledaren!

Lite underhållning så här på fredagskvällen. Eller kanske lite samhällsinformation. Det handlar om medias sätt att presentera sig. Men framför allt sin programledare.

Vid flera tillfällen har Baccus’ blog visat på medias, vid olika tillfällen underliga syn på ”opartiskhet”. Från båda sidor av blockgränsen har man påtalat det, i och för sig osannolika att en programledare i  radio eller TV, eller allmänreportrar på tidningarnas nyhetsplats för fram sina politiska åsikter. På nyhetsplats och utan att presentera materialet som en politisk kommentar. Journalistiken måste vara hederlig, anser Baccus’ blog.

Baccus’ blog har en åsikt som grundar sig på den gamla stammens journalister. Som läsare, lyssnare och tittare ska man veta, vid varje tillfälle vad man läser, ser ellr hör. Uppenbarligen verkar det som att många allmänreportrar försöker sig på att ”leka” politiska kommentatorer när man inte ska, eller kan.

Anna Hedenmo är en sådan allmänreporter och dessutom programledare på SVT. Här är ett klipp från youtube där hon intervjuar partiledare, både på vänstersidan och på den borgerliga sidan. Håll till godo:

http://www.youtube.com/watch?v=rtMAQRofRK0&feature=player_embedded

Baccus’ blog noterar att efterlysningen av en granskning från media beträffande de rödgrönas olika förslag – även de som redan kommit, dvs sjukförsäkringsförslaget och försvaröverenskommelsen – forfarande lyser med sin frånvaro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: