Vill de rödgröna införa planekonomi? Som i Nordkorea?

I en debatt mellan Peter Eriksson – charmtrollet från Miljöpartiet och Göran Hägglund om vem som ska ta hand om barnen. Det gällde föräldraförsäkringen och frågan gällde: Föräldrarna eller Peter Erikssons rödgröna kamrater.

Göran Hägglund ansåg, föga förvånande att föräldrarna är bäst lämpade att ta hand om sina barn. Även alltså bäst lämpade att komma överens om hur man skulle fördela tiden med sina barn.

Peter Eriksson ansåg, även han föga förvånande att det bästa för barnen var att Peters rödgröna kamrater var bäst lämpade att bestämma vem av föräldrarna som var bäst lämpade att ta hand om sina barn och för ögonblicket skulle tillbringa tid med sina barn. Samma modell som Sovjetunionen praktiserade innan befolkningen fick nog och reste sig. Förmodligen kommer idén från den gamle kommunisten Lars Ohly.

För att idén skulle kunna få genomslag borde Miljöpartiet ha skickat fram den stjärnögda och glittrande populistikonen Maria Wetterstrand, istället för den något trumpnare Peter Eriksson.

Baccus’ blog tror nog att Göran Hägglunds idéer attraherar väljarna långt mer än de rödgrönas planekonomiska barnuppfostran. Svenska folket har den här mandatperioden fått smak för frihet och förstått att skattepengar ska användas med ansvar, och förstånd av staten.

Baccus’ blog skulle inte ha funderat vidare på frågan om de rödgrönas intresse av att införa planekonomi om det inte vore för Ylva Johansson, Socialdemokraternas tidigare minister som såg till att sjukvården försämrades och köerna förlängdes.

Hennes förslag om att det fria vårdvalet skulle tas bort i Stockholm, och invånarnas val av vårdinrättning skulle bestämmas av en kamrat hos de rödgröna. De två första stegen mot en planekonomi. Av Nordkoreansk modell.

Baccus’ blog noterar inställningen hos det rödgröna alternativet och undrar vad man tycker i väljarleden. Det kommer att visa sig i höst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: