Fler i arbete 2009 (under lågkonjunkturen) än 2006 (under högkonjunkturen)!

Från och till brukar den rödgröna oppositionen klaga över att arbetsmarknaden har kollapsat under Alliansregeringens mandatperiod. Vilka sysselsättningssiffror kan då de två blocken luta sig emot.

2006, i december var 4.429.000 människor sysselsatta i Sverige. Under det året kunde den dåtida socialdemokratiska regeringen bekvämt luta sig tillbaka på en högkonjunktur. En högkonjunktur som under Alliansens regeringsår förbyttes i en lågkonjuktur som jämfördes med 30-talets depression. Hur utvecklades då sysselsättningen under mandatperioden?

2009, i december var 4.499.000 människor sysselsatta i Sverige. Och fortfarande befinner vi oss i en lågkonjunktur, även om alla siffror visar på att botten är nådd och allt verkar peka uppåt.

Resultatet blir, hur än Baccus’ blog räknar att, trots lågkunjunkturen och den höga arbetslösheten sysselsättningen i Sverige har ökat med 70.000 människor. Under Alliansens regeringsperiod.

Annonser

Ett svar to “Fler i arbete 2009 (under lågkonjunkturen) än 2006 (under högkonjunkturen)!”

  1. R Says:

    ”Resultatet blir, hur än Baccus’ blog räknar att, trots lågkunjunkturen och den höga arbetslösheten sysselsättningen i Sverige har ökat med 70.000 människor. Under Alliansens regeringsperiod.”

    Du har ju inte direkt testat att räkna på så många sätt då, i alla fall redovisar du inte det för då skulle din högerpropaganda förlora sin udd. T ex tar du inte med en procenträkning. Kolla SCB:
    2006 – 65.8% sysselsatta
    2009 – 64.7% sysselsatta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: