Rödgrönas ”arbetslinje” byter namn till ”bidragslinje”!

Nu vill de rödgröna byta sin ”arbetslinje” mot ”bidragslinje”. Mona Sahlin tillsammans med den gamle kommunisten Lars Ohly vill förbjuda medborgarnas möjlighet att utnyttja Alliansens Hushållsnära tjänster, om de rödgröna vinner valet i höst.

Den uppmärksamme läsaren tror att Baccus’ blog har glömt Miljöpartiet. Nejdå, enligt Miljöpartiet vill MP att man ska ”behålla” Hushållsnära tjänster fram till och med valet, men sen ska den bort. Allt enligt valtaktiken – oroa inte Miljöpartiets sympatisörer i storstäderna.

Men vad säger Socialdemokraterna då. Jo, Damberg och Jämtin i Stockholm tycker inte alls att det är en bra idé att helt och hållet ta bort servicen. S har gått kraftigt tillbaka i Stockholm på grund av sin storstadsfientliga politik. Därför kommer Damberg och Jämtin med förslaget att Hushållsnära tjänster enbart ska gälla barnfamiljer i Stockholms innerstad. ”För de har det jobbigt idag”, säger Damberg och Jämtin. (”Jobbigt”, för att de inte röstar socialdemokratiskt?)

”Pigavdrag” kallar den gamle kommunisten Lars Ohly servicen. Nedvärderande med tanke på att Fackförbundet Fastighetsanställdas medlemmar bland annat är sysselsatta med att städa bland annat kontor och hotellrum. Och hytterna på de passagerarfartyg som mellan Sverige och Finland fraktar bland andra den glittrande glada Maria Wetterstrand. De städar även flygplanen på Arlanda, som ofta fraktar den glittrande glada Maria Wetterstrand mellan Sverige och Finland. (Var finns miljötänket, Maria Wetterstrand, ska det gälla bara oss som inte har biljetten betald av skattebetalarna)

Mona Sahlin och hennes partikamrater är inte sämre – nedvärderande omdömen om de människor som arbetar hårt för att klara sin ekonomi översvämmar medierna. Ord som ”Pigjobb” kallas de jobb som försörjer många människor – jobb som de är stolta att utföra. Men ”Pigjobb” kallas det nedvärderande i de socialdemokratiska inläggen.

Över 11.000 människor har jobb genom att arbeta med Hushållsnära tjänster. Ska de få det, eller ska de tvingas tillbaka till svartjobb, utan säkerhet, pensionspoäng med mera.

Den Rödgröna oppositionen har återigen visat upp sitt obehagliga ansikte, format av den gamle kommunisten Lars Ohly.

Baccus’ blog noterar att det troligen blir han som kommer att styra och ställa i Sverige, efter valet i höst, om de rödgröna vinner valet. Är det vad svenska medborgare vill ha – en kommunist i Rosenbad.

Annonser

2 svar to “Rödgrönas ”arbetslinje” byter namn till ”bidragslinje”!”

 1. Rospiggen Says:

  Man kan med fog säga att behållandet av ROT-avdrag och avskaffande av RUT-avdrag exempifierar en stark kvinnofientlighet och nedvärderande kvinnosyn från främst (S) och (V). (MP) lägger arbetsperspektiv på frågan och glider undan i vanlig ordning.
  Jag förstår inte varför lokalvårdarens status i den offentliga vården blir en piga om vederbörande utför samma syssla i privat regi.

 2. Angela Says:

  http://www.realisten.se/2010/02/14/var-femte-i-spanien-ar-arbetslos skriver (utdrag):

  Politiker och journalister har under senare år lyft fram Spanien som en förebild där invandringen sägs ha varit nyckeln till landets ekonomiska framgång. Under de senaste tio åren har antalet invandrare sexfaldigats och ökat med närmare fem miljoner människor som invandrat främst från Latinamerika, men även från Östeuropa och Afrika.

  Journalisten Liza Marklund skrev exempelvis i Expressen i april 2008 om situationen i Spanien och drog slutsatsen att ””Det är en grov missuppfattning att invandring kostar pengar. Att det kommer vuxna, färdigutbildade och arbetsföra människor till ett land är den absolut bästa affär man kan göra, rent samhällsekonomiskt””.

  Redan när Liza Marklund skrev om Spanien hade emellertid de negativa konsekvenserna av den ansvarslösa invandringspolitiken börjat bli tydliga. Under år 2007 ökade arbetslösheten bland invandrarna i Spanien med 67,1 procent. Under 2008 infördes successivt hårdare restriktioner för att begränsa ytterligare invandring och till följd av de befintliga invandrarnas negativa inverkan på den spanska arbetsmarknaden, antingen genom att vara arbetslösa eller genom att blockera arbetstillfällen för arbetslösa spanjorer, så införde arbetsmarknadsministern Celestino Corbacho ett program enligt vilket arbetslösa invandrare erhåller motsvarande 300 000 kronor om de återvänder till sitt hemland. Få har emellertid accepterat erbjudandet.

  I dag är minst 30 procent av invandrarna arbetslösa och en starkt bidragande faktor till depressionen i den spanska ekonomin. Framgångssagan Spanien var inget annat än just en saga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: