Mona Sahlin och Maria Wetterstand skickar ut kvinnorna i arbetslöshet!

Igår var det stor städ-debatt i massmedia. Både i Sveriges Radios Studio1 och i Svt:s Aktuellt ställde man upp från den rödgröna oppositionen för att försvara sitt beslut. Det beslut som den gamle kommunisten Lars hade bestämt att Mona och Maria skulle ta. Men det som Baccus´ blog noterade var hur desperat man försvarade beslutet från den rödgröna sidan.

I Sveriges Radio stod Helle Klein upp till försvar för nedläggningen. Med en svada som vare sig Peter Wolodarski (som skule försöka få en syl i vädret och vara någon sorts motpol i debatten) eller de båda programledarna fick stopp på. 

Om man ska uppnå någon som helst trovärdighet i en debatt ska man nog inte prata på som Helle Klein gjorde. Att som Helle Klein göra, prata i mun på Peter Wolodaski och båda programledarna samt dessutom, efter att ha blivit tillsagd att vara tyst – ändå avbryta Wolodarski gör Baccus´ blog lite förvirrad.

Beror hennes desperata uppträdande  på att Helle Klein egentligen tycker att beslutet att ta bort avdraget för hushållsnära tjänster är fel. Är det därför hon inte vill ge utrymme för den andra parten i debatten att koma fram med sina synpunkter och argument. Är hon tveksam till beslutet därför att det trots allt är mestadels kvinnor som kommer att drabbas av de rödgrönas beslut. 

Ett beslut som den gamle kommunisten Lars Ohly har pressat Mona Sahlin och Maria Wetterstrand att acceptera. Det första klara exemplet på vem som kommer att bestämma i en eventuell rödgrön regering. 

Även i Aktuellt debatterades det. Mona Sahlin mötte Fredrik Reinfeldt. Det blev en upprepning av debatten från SR, dvs Mona Sahlin pratade på utan att lyssna. Enligt samma rutin som Helle Klein tidigare på eftermiddagen hade visat upp pratde hon på utan att lyssna på vare sig motargument från Fredrik Reinfeldt eller frågor från programledaren.

Även i Mona Sahlins lite desperata utfall mot RUT-avdraget anade Baccus´ blog en tveksamhet för det tidigare beslutet – var det riktigt eller inte?  Kan det vara så att enkelt att Mona Sahlin vek ner sig lite för tidigt för kravet från Lars Ohly. Kan det vara så illa att Mona Sahlin förstod, efter beslutet att hon precis gett Alliansen en vinnande valfråga i bland annat storstadsregionerna.

Annonser

Ett svar to “Mona Sahlin och Maria Wetterstand skickar ut kvinnorna i arbetslöshet!”

  1. Gryningsräd » Blog Archive » (S) borde ha sett detta komma Says:

    […] Läs även: Apelsineld och Baccus […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: