Förvirringen ökar bland rödgröna. Lägger ner bilforskningsföretag!

I Saab-krisens spår, efter att Maud Olofsson tillsammans med sin statssekreterare Jöran Hägglund på ett professionellt sätt ställt upp för Saab kommer nu Miljöpartiet med ett utspel.

Som ett sätt att utveckla motorfordonsindustrin i Västsverige startade Maud Olofsson upp ett fordonsforskningsföretag. Avsikten med satsningen var att företaget skulle utveckla mer klimatsmarta bilmodeller för både Saab och Volvo. Detta för att de båda företagen skulle ha möjlighet att på ett bättre sätt möta den ökade konkurrensen inom miljöbilssidan. Regeringen avsatte 3 miljarder till de utvecklingsprojekt som företaget skulle ta fram.

Nu anser Miljöpartiet och de rödgröna att forskningen ska läggas ner. Trots att fordonsindustrin i Västsverige ännu inte har hämtat sig från finanskrisen och innan något resultat av de påbörjade projekten ännu har hunnit redovisats.

Samtidigt som Baccus’ blog noterar det förunderliga synsättet hos de rödgröna kan inte Baccus’ blog underlåta att läsa om den kraftiga kritik som kom från de rödgröna, och som visserligen slutade efter det att Saab-krisen så succéartat  avslutats.

Därför vill Baccus’ blog länka till en artikel i DN, från tiden mitt i krisen där de rödgröna efterlyste just den här typen av långsiktig satsning från regeringen.

http://www.dn.se/ekonomi/peter-eriksson-mp-stort-misslyckande-for-regeringen-1.1016423

Baccus’ blog noterar att de rödgröna, med den alltid leende Mona Sahlin, med huvudet så kokett på sned tillsammans med den gamle kommunisten Lars Ohly, den glittrande glada Maria Wetterstrand och hennes lite trumpne kompanjon Peter Eriksson – inte hade djupare intresse och empati för medborgarna i Trollhättan än att försöka kamma hem några billiga politiska poäng.

Baccus’ blog undrar om väljarna i Trollhättan kommer ihåg de rödgrönas svek i höst.

Annonser

4 svar to “Förvirringen ökar bland rödgröna. Lägger ner bilforskningsföretag!”

 1. ingenting Says:

  Vad är Sabb? Vem är ”Jöran” Hägglund? Och Maria ”Weterstrand”?

  Om du inte lär dig stava ordentligt har jag svårt att finna dina texter trovärdiga. Jag tycker synd om de som faktiskt gör det.

  • baccusblogg Says:

   Tack för dina synpunkter. Felstavningarna är rättade. Jöran Hägglund är, som det också står i texten, statssekreterare i Näringsdepartementet.

 2. ingenting Says:

  Miss av mig, jag trodde att du syftade på Göran Hägglund.
  Intressant hur slarvig du är, tar bort ännu mer av din trovärdighet. Jag menar, det står faktiskt fortfarande Sabb, trots att du rättat en gång.

  • baccusblogg Says:

   Ledsen att jag misade en Sabb. Men nu är det också tillrättat. En fråga bara, du trodde jag syftade på Göran Hägglund, socialministern. Hur tänkte du då, med tanke på att det handlade om Näringsdepartementets område och inte Socialdepartementets?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: