Lars Ohlys roll i en rödgrön regering?

Baccus’ blog har vid flera tillfällen under den senaste tiden funnit anledning att undra över den gamle kommunisten Lars Ohlys kommande roll i en eventuell rödgrön regering.

Han har exempelvis genom utpressning, en vanligt förekommande form av förhandling inom den socialistiska politiken lyckats styra den rödgröna politiken enligt sin agenda. Ett exempel är debatten om Hushållsnära tjänster.  Där fick en som alltid leende Mona Sahlin med skammens rodnad på kinderna backa efter att ha fått smäll på fingrarna av den gamle kommunisten. RUT-avdraget ska bort. Hon som strax innan gått ut med förslaget att behålla RUT-avdraget men med ändringar. Bland annat därför att många av de socialdemokratiska väljarna i strostadsområden vill behålla Hushållsnära tjänster.

Med samma skammens rodnad som hos Sahlin, fick den glittrande glada Maria Wetterstrand, tillsammans med sin kompanjon, den något trumpne Peter Eriksson backa från sin ståndpunkt, nämligen att behålla Hushållsnära tjänster. Det bland annat därför att många av Marias och Peters väljare finns i Stockholm – och där vill invånarna behålla avdraget.

Men beskedet från den gamle kommunisten Lars Ohly var: RUT-AVDRAGET SKA BORT. Trots att RUT-avdraget innebär 11.000 mestadels kvinnliga arbeten där nu dessa kvinnor riskerar att förlora sina jobb och kastas ut i arbetslöshet. Den rödgröna arbetslinjen. Ett bättre namn kanske är arbetslöshetslinjen.

Så fick den alltid leende (men nu med lite påtvingat leende) Mona Sahlin, tillsammans med sina vapendragare, den glittrande glada Maria Wetterstrand tillsammmans med den lite trumpnare Peter Eriksson alltså backa från sina ståndpunkter.

Och nu visar den gamle kommunisten Lars Ohly upp en ny sida. Nu har han tvingat fram en omröstning i Riksdagen beträffande Turkiets roll i Armenien. Baccus’ blog ska inte gå in i diskussion i det här inlägget, om resultatet var rätt eller fel. Men Baccus’ blog kan inte underlåta att konstatera att den gamle kommunisten Lars Ohly tar allt större plats i den rödgröna oppositionen. I flera frågor där, i tidigare Socialdemokratiska regeringar  Vänsterns åsikter på grund av dess tvivelaktiga bakgrund inte efterfrågades. Nu sitter de i en position där man snart kan se hur deras politik blir Sveriges.

Baccus’ blog noterar att det tydligen är Mona Sahlins, Maria Wetterstrands och Peter Erikssons avsikter med det rödgröna samarbetet. Baccus’ blog undrar om det också är de socialdemokratiska och miljöpartistiska väljarnas önskan.

Annonser

Ett svar to “Lars Ohlys roll i en rödgrön regering?”

 1. Rospiggen Says:

  ”Ville inte svara på frågorna
  Sadev konstaterar i sin utvärdering av partiernas biståndsprojekt att det som inträffat i Colombia är ”ett tecken på bristande uppföljning från svensk sida”.
  – Bland utvärderingens rekommendationer ingår förbättrad uppföljning av projekten, säger projektledaren Lennart Peck.
  Lars Ohlys pressekreterare meddelade i går att partiledaren inte hade möjlighet att svara på några frågor.”

  Källa Expressen 100312 angående svenska skattemedel via Sida till kommunistparti.
  Nu är man tyst från kommunisthögkvarteret!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: