Miljöpartiet – vill inte, kan inte och vågar inte!

Nu närmar sig valet i höst med stormsterg. Och partierna tävlar om att bjuda in sina politiska motståndare till debatt i olika viktiga politiska frågor.

Så gjorde också Centerpartiet. Man bjöd in Miljöpartiet till 10 debatter, runt om i landet. Men Miljöpartiet nobbade. Och anledningen var att man ansåg att Centern var för litet för en debatt med Miljöpartiet. Moderaterna passade bättre. Nu är ju inte Centern mindre än Miljöpartiet, för i valsammanhang är det faktiskt antalet mandat i riksdagen som gäller. Och Centern är faktiskt 3:e största parti i Riksdagen.

Sveriges Radios program Studio Ett bjöd in representanter från de båda partierna. Från Miljöpartiet kom Magnus Johansson som är så kallad sammankallande i MP:s valgrupp(?). Och från Centern kom partisekreteraren Anders Flanking. Redan här markerade alltså Miljöpartiet att man vill vara lite förmer än riksdagens tredje största parti. Miljöpartiet skickar en lägre tjänsteman – en springpojke – till Sveriges Radio.

En debatt om debatten, kallade Studio Ett det hela. Och Miljöpartiet – kaxiga på grund av sitt opinionsläge  vidhöll flera gånger att de tyckte att Centern var för små för att debattera med MP.  Dessutom tyckte Magnus Johansson att MP:s språkrör, den glittrande glada (Baccus anm) Maria Wetterstrand och den något trumpnare (Baccus anm) Peter Eriksson var lite för högt upp i den politiska adeln för att debattera med Maud Olofsson (Näringsminister och vice statsminister) och Andreas Carlgren (miljöminister).

Baccus’ blog noterar den lite överlägsna inställningen hos den glittrande glada Maria Wetterstrand och den något trumpnare Peter Erikssson. Lite ödmjukhet inför väljarna skulle kanske vara på sin plats.

Baccus’ blog noterar också att vi väljare kanske inte är tillräckligt högt upp i samhället för att erhålla någon sådan uppmärksamhet från Miljöpartiet. Som inte vill, inte kan och inte vågar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: