De rödgröna vinner omröstning i Riksdagen och resultatet kan bli att 100.000 armenier utvisas och hamnar i flyktingläger!

Efter den svenska riksdagens beslut att belasta Turkiet för ett folkmord som begicks i det Ottomanska riket 1915  har nu fått till resultat att Turkiets premiärminister beslutat utvisa 100.000 armenier i Turkiet. ”De är inte mina landsmän”, säger han.

Recep Tayyip Erdogan, Turkiets premiärminister blev mycket upprörd när den svenska riksdagens rödgröna opposition, tillsammans med några borgerliga ledamöter röstade för att beteckna massmordet på Armenierna som folkmord. De rödgröna anklagade i skrift, men också i ord Turkiet för det som hände 1915. Utan att tydligen veta att Turkiet inte bildades förrän 1923.

Resultatet har blivit att den turkiske premiärministern funderar på att utvisa 100.000 arnebier, som utan giltiga papper vistas i Turkiet.

Resultatet av de rödgrönas politiska utspel, och inhopp på den storpolitiska scenen riskerar nu bli att 100.000 människor skickas ut i armod och flyktingstatus. Samtidigt har den rödgröna oppositionen allvarligt kränkt den turkiska befolkningen i Sverige.

Baccus’ blog noterar att det kanske hade varit bättre att låta EU fortsätta, att i samband med förhandlingarna om Turkiets medlemskap också kunna, i god ordning lösa detta. Utan att 100.000 människor i Turkiet skickas ut i armod, 1000-tals svenskarmenier förtvivlas över sina släktingars öden i Turkiet, 1000-tals svenskturkiska medborgare i Sverige kränks och beskylls för att vara massmördare.

Var finns den politiska moralen hos den alltid så förstående Mona Sahlin, den glittrande glada Maria Wetterstrand tillsammans med sin något trumpnare kompanjon Peter Eriksson och den gamle kommunisten Lars Ohly. Att ta politiska poäng på människors förtvivlan och utsatthet är inget som de rödgröna borde ägna sig åt.

För en tragedi som ägde rum, innan Turkiet fanns. I det Ottomanska riket. 1915.

Annonser

2 svar to “De rödgröna vinner omröstning i Riksdagen och resultatet kan bli att 100.000 armenier utvisas och hamnar i flyktingläger!”

  1. Lars_Erick, liberal rebell Says:

    Min kommentar finns här.
    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/omma-tar-och-barnslig-logik.html

  2. rolfre Says:

    Sveriges Riksdag har hu försatt oss i en situation som jag inte tycker är att föredra. Socialisterna samt de borgerliga avfällingarna får väl erbjuda Turkiet att ta emot samtliga och försörja dem via partikassorna för där finns det tydligen obegränsade medel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: