Mona Sahlin ångrar riksdagsbeslutet! Hoppas på hjälp från Reinfeldt!

Mona Sahlin ångrar nu de rödgrönas ”omröstningsvinst” i den svenska riksdagen där man kritiserade Turkiet för det massmord som det Ottomanska Riket utförde 1915 på Armenier.

När den turkiske premiärministern nu sagt att han planerar att utvisa de 100.000 armenier som vistas utan papper i Turkiet, säger Mona Sahlin:

”Jag hoppas verkligen att det inte var allvarligt menat att 100 000 människor med armenisk bakgrund i Turkiet, men utan turkiskt medborgarskap, skulle kastas ut”, säger Sahlin till TT i samband med en pressträff.

Baccus’ blog noterar att man skulle kunna redovisa den rödgröna oppositionens försök till utrikespolitiskt inhopp som att det borde ha varit bättre att tänka efter före.

Nu lutar sig Mona Sahlin mot Fredrik Reinfeldt och hoppas att han ska reda upp den sörja som den alltid så förstående Mona Sahlin, den alltid glittrande glada Maria Wetterstrand tillsamman med sin något trumpnare kompanjon Peter Eriksson och den gamle kommunisten Lars Ohly har låtit Sverige hamna i.

Det hade kanske varit bättre att låta den nuvarande statsministern tillsammans med sin utrikesminister sköta utrikespolitiken. När och om den rödgröna oppositionen tar över regeringsmakten i höstens val kan det vara på sin plats att hålla i hatten.

Den erfarenhet som Mona Sahlin kaxigt påstår sig ha, nu även i utrikespolitiska frågor kan Sverige vara förutan. Göran Persson, Socialdemokraternas statsminister i den förra regeringen sa om Mona Sahlin: ”Hennes starka sida är inte tänkandet”.

Baccus’ blog håller med Göran Persson och noterar att det kan vara något att tänka på i höst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: