Pensionärerna uppmanas att demonstrera, men mot vem?

Den socialdemokratiska kamporganisationen PRO har uppmanat sina medlemmar att gå ut på gatorna och demonstrera mot den ”orättvisa pensionärsskatten”. 

Baccus´ blog ska inte här gå in i djupare diskussioner om den s.k. ”pensionärsskatten”. Som alltså inte finns. Vi betalar ju faktiskt alla samma skatt,  men att de som arbetar har ett ”jobbskatteavdrag”.   (”Jobbskatteavdraget” kallades tidigare, under den Socialdemokratiska regeringen ”förvärvsavdrag”. Utan att det kom några protester från PRO.)  

Istället tänkte Baccus´ blog som vanligt i sådana här sammanhang komma med en gammal klassiker. Om hur pensionärerna kommer att beskattas under en rödgrön regering.

https://baccusblogg.wordpress.com/2008/10/06/sahlin-hojer-chockskatten-for-pensionarer/

Det här är bara ett exempel på en klassiker från Baccus´ blog. Ett exempel på hur den rödgröna oppositionen kommer att förändra/försämra för pensionärerna. Och där den socialdemokratiska kamporganisationen PRO utan protester visar upp sig i sitt ledband från Socialdemokraterna.

Baccus´ blog  undrar när pensionärerna i Sverige ska upptäcka hur PRO kontinuerligt arbetar för Socialdemokraterna och mot varje, icke Socialdemokratisk regeringskonstellation. Istället för att arbeta för sina medlemmar. Och utan dold politisk agenda.

Annonser

Ett svar to “Pensionärerna uppmanas att demonstrera, men mot vem?”

  1. Rospiggen Says:

    PRO noterade det som Göran Persson framförde på sin tid att folk skulle bli förbannade när de upptäckte hur lite pension de skulle få med det nya pensionssyatemet. PRO som lider av politisk minnesförlust framförde att det var den orättvisa skatten som var boven. Jag får inte ihop detta. Om man sänker skatten, vilket alliansen gjort, blir det mer pengar kvar i plånboken men själva pensionen blir inte större, det är samma utbetalningsnivå i alla fall.
    På samma sätt anser man att pension är uppskjuten lön. Du betalar in 7% av Din löneskatt i pensionsavgift och arbetgivaren betalar in cirka 10%. Du får tillbaka Dina inbetalade pengar på deklationsblanketten. Då har kan man så att säga lånat ut pengar till staten räntefritt i ett år men är det lön? Är de av statsmakterna beslutade arbetsgivaravgifterna lön? Personalkostnader är inte lön eller??? Det finns även något som heter allmän löneavgift men det går tydligen till annan än pensioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: