Rödgrön ilska på Dagens Eko!

Att konkurrensutsätta det offentliga skapar omedelbart ett ramaskri bland de rödgröna. Nu stämmer, som vanligt höll Baccus´  blog på att säga SR:s Dagens Eko in i protesterna. Vad har då hänt.

Ett antal förskolor har sålts till privata företag. Och nu har det hänt som inte får hända i den rödgröna värld som bland andra Dagens Eko:s journalister lever i. Helt plötsligt börjar förskolorna generera vinst till sina nya ägare. Efter försäljningen.

Och vad beror det på. Inga höga overhead-kostnader, färre sjukskrivningar, IKEA-möbler istället för Kinnevik är några av de svar man får från de nya ägarna. Visar kanske på ett slöseri hos den offentliga verksamheten som bara en rödgrön journalist tycker är okey – det är ju ändå bara skattebetalarnas pengar. Och skatten kan ju enligt gammal rödgrön retorik bara ändras åt ett håll – uppåt. 

Att Dagens Eko:s journalister ”ekar” som Rödgröna valarbetare är egentligen inte så konstigt. Det var ju inte alltför länge sedan som en politisk kommentator på Ekot tvingades att sluta sedan bloggare avslöjat att han, sedan flera år varit ledarskribent i den vänsterorienterade Dagens Arena. ”Hade ingen aaning om det”, sa chefen på Ekot!?

Baccus´ blog noterar att SR borde vara politiskt obunden. Eller förlåt, man kanske är det men det är bara Baccus´ blog som inte insett det än.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: