SAC Syndikalisterna – maffiainspirerad fackförening?

Sveriges Radio tar i ett antal inlägg upp problem kring fackförbundet SAC Syndikalisterna.

Man rapporterar om hur chefer på företag, som är i konflikt med Syndikalisterna utsätts för personliga hot. En VD blev uppringd av en person som utgav sig att vara syndikalist. Personen, som naturligtvis inte uppgav sitt namn rabblade upp namn och adresser på VD:ns familj och slutade med ”vi vet var ni bor”. Man har även hotat med att besöka VD:n i hennes hem.

Baccus´ blog noterar likheten med replikskiften från amerikanska maffia-filmer, men finner samtidigt det allvarliga och oacceptabla i situationen. Så här får det inte gå till i svensk fackföreningsrörelse. Kriminella organisationer måste stoppas av myndigheterna. 

Vid andra tillfällen har företagsledningar avkrävts höga ”böter” för att Syndikalisterna ska sluta med trakasserier mot företagen. Detta utan att kraven har tagits upp i domstolsförhandlingar, eller att arbetsdomstolen ens varit inkopplad. Ren utpressning anser Baccus´ blog att detta kan kallas. Kriminellt är väl ett annat ord som skulle passa in i sammanhanget.

En chef för ett rederi i Stockholm uppgav att han kommer att, automatiskt betala ”skyddspengar” till Syndikalisterna om de återkommer med krav. Han har precis betalt 300.000 kr.

SAC Syndikalisternas agerande mot företagsledare och företag kan liknas vid de som man annars mest förknippar med olika MC-gäng.

2 svar to “SAC Syndikalisterna – maffiainspirerad fackförening?”

  1. Cvalda Says:

    Tror att man ska vara försiktig i användandet av begrepp, om man tar i för hårt så kommer det backlasha. En fackföreningsaktiv i italien som bekämpar maffian tycker till: https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Serenetta-Monti-bem%C3%B6ter-Hanne-Kj%C3%B6llers-ledare

  2. julio badell Says:

    Maffian stödjer inte arbetare som överskörds av maktfyllda skrupplösa arbetsgivare. De står på arbetsgivarsidan, och mot pengar, stödjer de befintliga maktformerna hos de som deltar i rörelsen.
    Om det finns någonting som maffian skulle inte vilja ha, är fackföreningar som SAC.
    Det finns däremot arbetsgivare som anlitar gärna den riska maffian för att göra sig av med folk som stör dem. Och där bör faktiskt SAC vara på sin vakt. Ryska maffian stödjer de som betalar, och hos Bernt finns pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: