Aftonbladets snaskiga journalistik (och journalister)!

Baccus´ blog tittade på Janne Josefssons ”Debatt” igår kväll. Där tog man naturligtvis upp Littorins plötsliga avgång som arbetsmarknaadsminister.

Littorins anledning var mediernas onaturligt snaskiga intresse för hans privatliv. Journalister hade till och med trakasserat hans tre barn, både direkt och via upprepade telefonsamtal till skolan.

Baccus´ blog noterade att en av deltagarna i debatten, Lena Melin från Aftonbladet tog särskilt illa vid sig av anklagelserna om oetisk journalistik. Trots att ingen direkt anklagade Aftonbladet.  Med sin lite lustiga röst upprepade hon, med en dåres envishet att något sådant inte hade förekommit från Aftonbladets journalister.

Baccus´ blog noterade samtidigt att övriga deltagare, journalister som medverkande politiker vid varje anklagelse om trakasserier, tittade på Lena Melin. Som envist fortsatte att dementera.

Aftonbladet har – om sanningen ska fram förändrats från att vara en seriös kvällstidning med seriösa och stilbildande journalister och skribenter till att bli en snaskig tabloid av sällan, åtminstone i Sverige skådad art.  

Baccus´ blog noterar tyvärr också att, så länge LO svarar för personalen på Aftonbladets ledarredaktion kan man nog inte se någon förbättring i framtiden på den sidan heller. 

En av tabloidens ledarskribenter har dessutom, enligt tabloiden ”svårt att sova” på grund av att Anders Borg åtnjuter så stort förtroende hos medborgarna, trots all smutskastning som man lyckats presentera i tabloiden Aftonbladet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: