Henrik Schyffert, Socialdemokraternas Hovpajas har talat!

Eftervalsdebatten är i full gång. 7 röster hit och 19 röster dit handlade om Alliansens eventuella majoritetsstyre. Det blev inte majoritet men Alliansen gick starkt framåt i valet. Den stora förloraren blev Socialdemokraterna. Och Sverigedemokraterna kom in i en av medierna kallad vågmästarroll.

Just Sverigedemokraternas inträde i det svenska parlamentet har förvånat och upprört ledarskribenter, politiska kommentatorer och väljare. Varför, undrar Baccus´ Blog.

Att SD skulle klara 4-procentspärren var klart sedan tidigare, enligt opinionsinstitutens mätningar. Och att, under åtminstone den sista veckan en röst på de Rödgröna, rent matematiskt också blev en röst på SD var också helt klart.

Många är de rödgröna väljare som dagen efter valet vaknade upp med ånger. Som först då förstod att de hjälpt SD till en oförtjänt ”maktposition” i det svenska parlamentet. Att de indirekt röstat fram ett rasistiskt parti med rötter i Nazismen till en plats i det svenska demokratiska parlamentet.

En av de som reagerat är Socialdemokraternas parti-pajas Henrik Schyffert. Han har räknat ut att det är han som är SD:s drömväljare som vit, man boende i Bromma. (Att han är Socialdemokrat tror Baccus´ också är något som han ska ta med i uppräkningen, och är han dessutom medlem i ett LO-förbund är bilden fullständig.)
Sanna Rayman i Svd har skrivit ett inlägg i debatten och pekat på bristerna i Schyfferts resonemang. 

Läs mer här: 

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20696

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: