Socialdemokraterna går samman med Sverigedemokraterna (n)

81 dagar tog det efter valet i september, innan Socialdemokraterna gjorde slag i saken och gick samman med det nazistiska Sverigedemokraterna. Det hände idag på eftermiddagen då S, tillsammans med V och MP bildade den nya oppositionen med Sverigedemokraterna.

Då fällde man regeringen i frågan om regeringskansliets besparing. 81 dagar sedan Mona Sahlin, Socialdemokraternas dåvarande ledare, tillsammans med övriga ledande Socialdemokrater deklarerade att man: ”A l d r i g, vare sig före, under eller efter valet skulle sammarbeta med Sverigedemokraterna.”

Baccus´ Blog har tidigare pekat på att det stora flertalet av medlemmarna i Sverigedemokraterna har rekryterats från S. Inte minst kom det fram i den senaste stora opinionsundersökningen från SCB. Nu accentueras släktskapet mellan de två partierna.

Baccus´Blog undrar hur länge ett löfte från Socialdemokraterna gäller. 1 timme, 1 dag? eller 81 dagar. Vad tror du?

Baccus´Blog har följt den politiska debatten, lite vid sidan om sedan valet i september. Men är nu tillbaka igen med nya noteringar. Välkommen som läsare tillsammans med dina kommentarer.

Annonser

2 svar to “Socialdemokraterna går samman med Sverigedemokraterna (n)”

  1. anne skåner Says:

    skall socialdemokrater och de övriga inte ha några förslag eller argument emot bara för att moderaterna skall vinna i riksdagen. det kan ju vara så att SD anslöt sig till de övriga, vilket ingen kan förbjuda dem att göra. jag tycker du skriver blaj utan demokratisk förankring o analys.

  2. Rospiggen Says:

    Nästa gång då (SD) röstar med alliansen kommer oppositionen att hävda att alliansen och (SD) lierat sig. Detta förhållande kommer vi att få leva med i framtiden eller till den punkt då vi får en majoritetsregering vilket är ovanligt i Sverige.
    Blockpolitiken är förödande för landet och Riksdagen beslut bör grundas på breda uppgörelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: