Sopa rent framför egen dörr, Aftonbladet!

Aftonbladet har under en längre tid osakligt anklagat Drottning Silvia för hennes fars eventuella engagemang i Nazistpartiet. Man har i olika artiklar och inlägg påtalat det ansvar(?) som drottningen, född 1943 i december har för faderns roll(?) i 2:a världskriget.

1943 hade Aftonbladet under ett antal år med entusiasm hyllat den nazistiska regimen i Tyskland med dess führer Adolf Hitler. Det skulle kanske vara på sin plats att Aftonbladets chefredaktör, semt omsider tog sitt hett, av Baccus´ Blog  efterlängtat ansvar för vad tidningen Aftonbladet och dess redaktionsledning hade för roll i den mediala hyllningen av en av världens största krigsförbrytare. Med miljontals människoliv på sitt samvete.

Aftonbladet är för övrigt den enda tidning som gett dagens nazistiska riksdagsparti Sverigedemokraterna en framskjuten (och kritiserad) plats i den svenska nyhetsrapporteringen. Har man dammat av de gamla inställningarna beträffande nazism på Aftonbladet – om sanningen ska fram.

Åsa Lindeborg, Aftonbladets kulturredaktör och tillika tidigare mycket aktiv medlem i Kommunistpartiet och Kommunistisk ungdom. Istället för att anklaga drottningen i ett antal oseriösa artiklar skulle det kanske vara smakfullt om Åsa Lindeborg kunde redogöra vilket ansvar hon känner för de miljoner sovjetiska medborgare som mördades av Stalin. Under den av henne så hyllade kommunistiska regimen. Dessutom fram till Stalins död, flera år efter freden 1945. 

I Aftonbladet har nyligen publicerats en artikel som  skrevs i början av 1990-talet. Och som då blev refuserad av de seriösa tidningarna. Artikeln handlade om hur israeliska soldater med berått mod mördade Palestinier för att kunna utnyttja organ vid transplantationer på israeler. Artikeln i Aftonbladet publicerades i samband med det krigstillstånd som för några år sedan rådde i Mellanöstern mellan Israeler och Palestinier.

Artikeln skrevs av en i sammanhanget känd antisemit. Artikeln, som alltså skrevs 1991 och då refuserades på grund av osaklighet och antisemitiska inslag publicerades i Aftonbladet nästan 20 år efter den skrevs. Inte på nyhetsplats då den var för gammal utan på Åsa Lindeborgs kultursidor(?).

Var allt detta en slump eller kan man koppla ihop allt detta med Åsa Lindeborgs kommunistiska bakgrund och Aftonbladets nazistiska förflutna. Baccus´ Blog undrar och noterar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: