Waidelich och Fridolin säger nej till ekonomisk stabilitet!

Anders Borg har flaggat upp för att Sverige ska ansluta sig till Europakten. Hittills har Sverige tackat nej till Europakten då ett medlemskap inneburit att bland annat lönebildningen i Sverige skulle regleras från Bryssel.

Nu har EU-parlamentets ekonomiutskott emellertid kommit till beslut att ett medlemskap inte skulle innebära att EU skulle kunna lägga sig i den svenska lönebildningen. Under förutsättning att så skulle ske kan Anders Borg alltså tänka sig ett medlemskap även från svensk sida.

Europakten syftar till att skärpa kontrollen av EU-ländernas statsbudgetar. Något som skulle ha varit en alldeles utmärkt idé med tanke på den senaste tidens turbulens bland annat i England, Portugal, Grekland med flera. Dvs att undvika den typen av härdsmälta inom den europeiska ekonomiska politiken som vi sett exempel på under det senaste året och åren..

Varför säger Waidelich och Fridolin nej till detta. Som i slutändan skulle kunna betyda ekonomisk stabilitet i Europa och samtidigt lägga grunden till ökad konkurrenskraft för EU-länderna. Historien har tyvärr visat att vänsterns ekonomiska politik inte alltid varit särskilt framgångsrik. Något som skattebetalarna bittert erfarit i England, Portugal med flera länder.

Vi har ju även i Sverige sett exempel på vänsterns inte alltid så genomtänkta ekonomiska politik. Den s.k. 90-talskrisen, där den katastrofala grunden lades av Socialdemokraternas avreglering av bankverksamheten i mitten av 80-talet, är bara ett exempel på detta. Som skattebetalarna under många år dyrt fick betala.

Varför kan inte Socialdemokraten Waidelich och Miljöpartisten Fridolin visa lite ansvar. Ni behöver ju inte med automatik säga nej till alla Alliansens förslag. Bara för att de kommer från Alliansen. Inte om ni vill ta ansvar för landets ekonomi.

Baccus´ Blog noterar avsaknaden av ansvarsfull ekonomisk politik hos de två socialistiska partierna.

Annonser

Ett svar to “Waidelich och Fridolin säger nej till ekonomisk stabilitet!”

  1. Angela Says:

    Det var inte genomtänkt av Borg. Det kommer Borg att förlora på Och även vi. Titta på Nigel Farage. Trapped inside an Economic Prison. (yuo tube) Jag gillar den mannen skarpt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: