Vem kan lita på Juholt?

Frågan om vad Socialdemokraterna ska göra med sina gamla rödgröna vallöften är något som tynger Baccus´ Blog. Nu när det rödgröna samarbetet har upphört. Åtminstone säger både S och MP detta. Medan V, som vacklar på fyraprocentspärren är mera intresserad av fortsatt samarbete. Ska vi titta på en del av vad som hänt sedan sist.

Kan man lita på Socialdemokraternas nye ledare Juholt? Frågan blir aktuell i samband med Juholts olika uttalanden i olika media.

Både Juholt och hans ekonomiske talesman Waidelich säger nu att fastighetsskatten inte ska återinföras.  Men det var inte så länge sedan som Juholt uttalade sig så här i SVT:s Agenda: ”Den gamla fastighetsskatten var dålig, låt oss titta på om det finns en annan modell”. Så vad Juholt menar egentligen är: ”Håll i er fattigpensionärer som bor i eget hus i storstäderna, när vi får makten får ni betala”.

Och för att det inte skulle räcka uttalar han sig, också det i SVT:s Agenda om förmögenhetsskatten: ”Förmögenhetsskatten ska införas i någon form”.

Waidelich tyckte att Rut-avdraget var bra – det tyckte inte Juholt. Nu tycker även Waidelich att Rutavdraget inte är bra. Mestadels kvinnojobb som försvinner – helt okey tycker Juholt (och numera alltså även Waidelich). Rotavdraget har inte Juholt sagt något om, så det ska naturligtvis vara kvar. Helt okey tycker Juholt – det är ju mest män som jobbar i den branschen.

Gamla vallöften återkommer. Om än med annat omslagspapper. Och Miljöpartister och Vänsterpartister ler igenkännande.

Varför i hela friden bytte man ut Sahlin mot Juholt, undrar Baccus´ Blog.

Ett svar to “Vem kan lita på Juholt?”

  1. Angela Says:

    Ja, jag håller nog med i allt det du sagt. Jag undrar om han ens sitter kvar fram till valet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: