Konflikten i Libyen: Juholt får smäll på fingrarna av Reinfeldt!

Sverige deltar i den Nato-ledda FN-insatsen i Libyen med Gripen-plan och personal. Från början trodde man inom FN att insatsen skulle vara avslutad innan sommaren. Tre månader ansåg man att operationen skulle ta. Detta tog också Riksdagen fasta på och gav Fösvarmakten mandat på 3 månaders deltagande.

De svenska Gripen-planen har gjort bevisat uppskattade insatser. Man har också framfört från FN sin belåtenhet över den svenska truppens närvaro.

Nu anser man dock att tidsperioden måste utökas. I det läget ställer sig den nye socialdemokratiske ledaren upp och redan efter en månad anser han att; när tre månader har gått då har Sverige gjort sitt? Hur tänker Johult? Är det ett infall av orutin och bristande politiska kunskaper?  Brist på regeringsduglighet? Brist på känsla för solidaritet med utsatta. Dags för Johult att försöka växa in i rollen som en ansvarsfull politiker.

Reinfeldt anser däremot att det finns anledning att ta upp en diskussion om förlängning av mandatet.

Statsminister Reinfeldt har intervjuats av TT och bland annat sagt följande om Juholts inställning:

”- Det jag tycker är svårt att ta till mig, det är om man har uppfattningen att ja, mandatet är kvar, uppdraget är inte slutfört, men nu har vi tröttnat på att ta ansvar, nu får någon annan ta över. Det tycker jag inte riktigt rimmar med svenska traditioner och den roll som jag tycker att Sverige ska ha i världen.”

Baccus´ Blog noterar bristen på solidaritet hos Juholt. Man lämnar inte ett helt folk åt sitt öde, Juholt. Även om man vill hålla sig väl med det främlingsfientliga Sverigedemokraterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: