Hur står det till med tänkandet, Juholt?

Nu får Juholt kritik från FN-förbundet för sitt uttalande om att Socialdemokraterna anser att Sveriges insats i Libyen ska upphöra vid halvårsskiftet.

Som Baccus´ Blog ´tidigare har skrivit om anser Juholt att Gripen-insatsen i Libyen ska upphöra och planen ska tas hem. ”Nu ska andra ta sitt ansvar”, säger Juholt. För det har han fått kritik inte bara från Regeringen utan också från sina egna. Och nu även från FN-förbundet.

Nu säger man från Socialdemokraternas sida att man inte menade så utan att man naturligtvis ställer upp på FN:s önskemål om insats i Libyen. Så här säger man:

”- Självklart kommer vi att ta vårt ansvar. Det är insatsen med stridsflygplanet Gripen som vi inte har för avsikt att förlänga. Vi kommer att fullfölja, enligt gammal god socialdemokratisk tradition, vårt uppdrag gentemot FN, säger Svanell till TT.”

Baccus´ Blog noterar den lite haltande logiken hos Socialdemokraterna. Å ena sidan vill man ta hem Gripen, å andra sidan vill man att de ska vara  kvar.

Men snälla Juholt, den insats vi gör i Libyen är ju just en insats med Gripen. Vill du ta hem dem eller vill du att de ska vara kvar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: