Juholt: ”Solidaritet med andra folk, skiter vi Socialdemokrater fullständigt i”!

Så har Socialdemokraternas nye ledare Juholt kommit med nya utspel. Efter att ha totalt dömt ut Sveriges Libyen-insats tar han nya tag.

Nu ska Den Svenska Flottan in i kriget. Juholt har upptäckt att den libyske ledaren, Juholts tidigare kollega i den socialistiska internationalen – Khadaffi, eventuellt kan komma på den udda idén att importera vapen via Medelhavet in i Libyen. Visserligen har Khadaffi hela tiden fått sina vapen söderifrån via flyg, något som uppenbarligen fungerat bra ur Khadaffis synpunkt. Så varför skulle han byta logistik, Juholt?

Men nu har försvarsspecialisten och lokalredaktören från Oskarshamn kommit på att det ju kan hända att Khadaffi ändrar sig. Detta har han fått fram i sina analyser tillsammans med sin utrikesspecialist Ahlin och sin försvarsspecialist Hultqvist.

Vad de två gossarna tydligen glömt att upplysa Juholt om är att en marin insats kommer att ta upp till tre månader att utrusta samt att kostnaden är enorm. Att dessutom den svenska marinen inte kan skydda det libyska folket från Khadaffis flygoffensiv borde en femåring förstå, även om inte Juholt och hans gäng gör det.

Baccus´ Blog noterar den rökridå som Juholt gömmer sig bakom. Efter att felaktigt gått ut i sitt första maj-tal och pratat om att ”det är dags för andra att ta ansvar – vi har tagit vårt”, försöker nu den socialdemokratiske ledaren, i ett patetiskt försök att rädda ansiktet med hjälp av två, inte särskilt smarta politiska analytiker presentera nya udda och oseriösa idéer. Som redan sågats av försvaret, regeringen och delar av oppositionen.

Juholt har ännu en gång visat upp ett exempel på sin politiska oerfarenhet, omogenhet och dåliga omdöme.

Baccus´ Blog noterar att Juholt har, på ett förvånansvärt ärligt Socialdemokratiskt sätt talat om för det svenska och libyska folket att: Solidaritet med andra folk,  skiter vi Socialdemokrater fullständigt i. 

Annonser

2 svar to “Juholt: ”Solidaritet med andra folk, skiter vi Socialdemokrater fullständigt i”!”

  1. Erik Says:

    Fascinerande att Nato nu tycker att Sverige bör gå in med marinen i Libyen. Men det är klart, nu när Nato tycker det så svänger du väl i frågan. För inte kan väl Juholt och Socialdemokraterna få rätt i frågan. =)

    • baccusblogg Says:

      Om du har följt med debatten så skrev Nato i brevet till den svenska regeringen att man ville att Sverige skulle fortsätta med sin flyginsats. Detta har ju framkommit efter det att brevet har publicerats. Att marina insatser kom upp var enligt tidningarna, efter det att Reinfeldt hade pratat med Nato:s Generalsekterare på telefon. Men fortfarande har Nato skriftligt endast efterfrågat flyginsats. Tyvärr, vilket även visar sig i dagens lördagsintervju pratar Juholt fortare än han tänker. Något som även Sveriges Radios dagens eko-redaktion uppmärksammade. Så jag svänger inte i frågan, Socialdemokraterna känner ingen solidaritet med andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: