Aftonbladet backar! Jan Helin får kalla fötter efter Anne Rambergs attack!

När övriga media börjar dra ner på skriverierna om Kungen fortsätter Aftonbladet med skandalrapporteringen. En del av förklaringen kan ligga i att till varje artikel som publiceras i Aftonbladet finns en länk till en beställningssida för boken ”Den motvillige monarken”.  Tidningens chefredaktör Jan Helin vill med andra ord inte bara tjäna pengar på lösnummerförsäljningen utan också på att sälja boken.

Baccus´ blog undrar vilka övriga ekonomiska överenskommelser som Jan Helin har i samband med skriverierna kring Kungen. Finns det någon ekonomisk överenskommelse mellan Jan Helin och  den kriminelle Mille Marcovic. Mille Macovic har tidigare dömts för försök till utpressning mot Björn Borg. Även då hade Marcovic enligt egen utsago komprometterande bilder.

Att Jan Helin och hans reportrar på Aftonbladet samarbetar med den organiserade brottsligheten genom sina kontakter med Mille Marcovic, kan bestyrkas enbart genom att läsa tidningens återkommande artiklar i ämnet.

Enligt uppgift har dessutom Anders Lettström fått ett hotfullt krav från källor närstående Marcovic på 2 miljoner som ”konsultarvode” för sina kontakter med sagde Marcovics ”medarbetare”.

Baccus´ Blogs frågor till chefredaktör Jan Helin på Aftonbladet är:

  1. Hur mycket har Aftonbladet hittills betalat till Mille Marcovic?
  2. Vet Aftonbladets ägare om Jan Helins kontakter med den organiserade brottsligheten!
  3. Hur ställer sig LO till Helins och Aftonbladets koppling till den organiserade brottsligheten?

Baccus´Blog noterar att Jan Helin, i dagens Aftonblad går ut och ”försvarar” sin publicering av drevet mot Kungen. Helin tar också hjälp av så kallade ”experter” som ska ge sin syn på drevet. Advokat Anne Ramberg bland annat, som i gårdagens Aktuellt och tidigare SR:s Studio1 gick till hårt angrepp mot publiceringen. Hon ansåg bland annat att det skulle handla om rent förtal. Detta sagt av Generalsekreteraren i Advokatsamfundet.

Baccus´ Blog uppfattar dagens inlägg av Helin som att Aftonbladet på ett ”snyggt” sätt vill dra sig ur hela historien. Återstår att se om Baccus´ Blog får rätt.

Annonser

Ett svar to “Aftonbladet backar! Jan Helin får kalla fötter efter Anne Rambergs attack!”

  1. Angela Says:

    Vilket detektivarbete! Jaså, det var Björn Borg. Kom inte ihåg det. Relevanta och bra frågor till AF. Det börjar bli pinsamt för Helin. Han såg pressad ut i TV med Ramberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: