Cypern som ordförandeland i EU 2012 gör Turkiet rasande! Turkiet vill bestämma EU:s Agenda!

Turkiet rasar över att Cypern blir ordförandeland i EU 2012. Samtidigt som man hotar Cypern med militärt våld om grekcyprioterna börjar borra efter gas och olja i den grekcypriotiska ekonomiska zonen har Turkiet hittat ännu en anledning att visa tänderna mot Republiken Cypern.

Nu hotar Turkiet att lämna EU-förhandlingarna om Cypern blir ordförandeland i EU. Turkiet anser att det är Turkiet som ska bestämma EU:s agenda.

Den grekcypriotiska regeringen har, beträffande olje- och gasprospekteringen inom sin ekonomiska zon meddelat den turkiska regeringen att inkomsterna från gas- och oljefältet kommer att stanna i Republiken Cypern. Innan en acceptabel lösning av Cypern-frågan kommer inte någon del av inkomsterna att tillfalla den turkcypriotiska, av Turkiet ockuperade sidan sidan.

Baccus´ blog noterar med tillfredsställelse det ökande intresset från svenska media beträffande den aggressiva hållningen från Turkiet mot ett litet, av Turkiet ockuperat EU-land.

Läs er här:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article13643096.ab

Baccus´ blog ser fram mot ett starkare avståndstagare från EU vad beträffar den turkiska aggressiva hållningen mot ett medlemsland i den Europeiska Unionen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: