Turkiet rustar för krig mot Cypern och Israel! Har fått klartecken från den turkiska ledningen!

Redan 2010 fick den turkiska generalstaben klartecken för att gå i krig mot Cypern och senare även Israel för att för egen del komma åt olje- och gasfyndigheterna i Östra Medelhavet.

Den turkiska aggressionen just nu, har då fått sin säkerhetspolitiska förklaring.

Den aggressiva hållningen med hot om militär intervention mot EU-medlemmen Cypern i samband med att den grekcypriotiska regeringen beslutat genomföra borrningar i sin egen odiskutabla ekonomiska zon får därmed sin förklaring.

Den aggressiva hållningen med hot om militärt angrepp mot Israel får därmed sin förklaring.

Frågan är om den Europeiska Unionen tillsammans med USA är beredda om Turkiets generalstab, som redan 2010 fått klartecken från turkiska jurister beslutar att gå i krig mot de två länderna. Om herraväldet över gas- och oljefyndigheterna i Östra Medelhavet, oavsett inom vilket territoriellt område de fyndigheterna finns.

Baccus´ blog noterar att Turkiet, i sin strävan att framstå som en stormakt i Östra Medelhavet och Mellersta Östern har begärt – och fått klartecken från Turkiets ledning att gå i krig. I ett sedan länge labilt område.

Läs mer här:

http://www.cyprus-mail.com/cyprus/turkey-s-resolve-tested-drilling/20110921

Annonser

8 svar to “Turkiet rustar för krig mot Cypern och Israel! Har fått klartecken från den turkiska ledningen!”

 1. Angela Says:

  Tips. Skrev om det 2008, Kriget i Georgien i DD. Skrev mycket om kriget. Nästan en serie.:) Problemet handlade inte om olja direkt utan mer om att de inte handlade med olja i dollar. Varför? 🙂

 2. Angela Says:

  Konflikten var uppe på SR, Ekot idag 12.45. Kan avlyssnas på nätet.

 3. Angela Says:

  ”Om herraväldet över gas- och oljefyndigheterna i Östra Medelhavet, oavsett inom vilket territoriellt område de fyndigheterna finns.” Detta var uppe i Georgienkriget. Nu poppar det upp igen. Baccus´ blogg var först att uppmärksamma det.

 4. Angela Says:

  I ett kampanjtal i York, Pennsylvania, den 12 augusti 2008 ägnade McCain i sitt tal att tala om situationen i Georgien. Han sa att Georgien är en strategisk knutpunkt på grund av den oljeledning som förbinder huvudstaden Tbilisi med Baku i Azerbajdzjan och Ceyhan i Turkiet. Mc Cain kandiderade i presidentvalet mot Obama.

 5. Angela Says:

  Du var först med att uppmärksamma den militära uppladdningen i Persiska viken, vilken mycket väl kan sluta med ett tredje världskrig. Det föranledde Blix att deltaga i Godmorgon Sverige (8 nov). Idag har vi samma situation som vid 2WW. Turkiet anser sig nu så starkt , efter den ”arabiska våren” med omändrade maktförhållanden att man kan hota EU.Turkiets biträdande premiärminister Besir Atalay meddelade m anl av Cyperns förestående ordförandeskap (1/7-12) att ” Om fredsförhandlingarna inte är konstruktiva och EU ger sitt roterande ordförandeskap till Cypern så blir det en verklig kris mellan EU och Turkiet. Då kommer vi att frysa våra relationer med EU. Det har vi meddelat och som regering kan vi fatta det beslutet. ”

  Grekland och Italien har redan ställts som protektorat under EU. Israel avvaktar omvärldens dom över Irans framställning av kärnvapen.

 6. Angela Says:

  http://krigskonster.blogspot.com/

 7. Tösabiten Says:

  September 2011. Jaha. Mina föräldrar gav upp på 60-talet. Då hade de fått nog av politiken. Jag tror inte någon röstade på 70-talet. Palme och etermediernas indoktrinering avgjorde nog. De kände att väljarna inte hade något att säga till om. Framstegstron tog slut. Ingen fick lyckas.

 8. Tystnad från EU omger Turkiets övergrepp mot Republiken Cypern! « Baccus´ blog Says:

  […] https://baccusblogg.wordpress.com/2011/09/21/turkiet-rustar-for-krig-mot-cypern-och-israel-har-fatt-k… GillaGillaBe the first to like this. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: