Splittrad opposition visade upp sig i Agenda.

I gårdagens partiledardebatt i SVT:s Agenda fick Baccus´ blog ett klart svar. Det finns inte längre något som kan kallas för ett rödgrönt regeringsalternativ.

Den som till sist försökte få till det var väl Jonas Sjöstedt från Vänstern som uttryckte sig i termen av ”när vi vinner”. Svaret från statsministerkandidaten Stefan Löfven blev att alla som vill rösta med Socialdemokraterna är välkomna att göra så. Inget rödgrönt regeringsalternativ alltså.

Hur gick det för deltagarna då? Baccus´blog tyckte kanske att av småpartierna var det väl bara två som stack ut. Jan Björklund som väl hamnar i kategorin debattvinnare, samt Jonas Sjöstedt som med sin aggressiva debattstil kanske inte vann allas hjärtan, men definitivt sina medlemmars. 

Det spännande mötet mellan Löfven och Reinfeldt blev avvaktande. Löfven attackerade Reinfeldt inom områdena som arbetslösheten och Reinfeldt svarade, ibland lite onödigt överseende och undervisande. Det mest spännande mellan de båda var väl diskussionen om kärnkraft. Nu öppnade Löfven för en diskussion mellan Socialdemokraterna och Regeringen om en blocköverskridande överenskommelse om energin. Och Löfven var inte lika säker i det nej till kärnkraft som han tvingades in i när han övertog partiledartröjan för Socialdemokraterna. Bäddar för en spännande och viktig fortsättning av energidebatten.

Löfven klarade sig bra, med tanke på att det här var hans första partiledardebatt. Man såg att han var koncentrerad på att få fram de genomrepeterade argument som han pluggat på hemma på Sveavägen. Det är väl förklaringen till att han inte hela tiden såg ut att vara närvarande i debatten.

Baccus´Blog tycker att den samlade Alliansen visade upp en samlad regeringskonstellation som inger förtroende. Det rödgröna alternativet fanns inte. Fortsättning följer och Löfven – när han blir varm i kläderna en politiker som Reinfeldt bör se upp för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: