Fel, Fredrik Reinfeldt och hyckleri Stefan Löfven!

Fredrik Reinfeldt är i blåsväder. Både på twitter som i andra sociala media. För att inte tala om gammelmedia. Visserligen spottar inte alla på Statsministern, Lena Melin skriver i Aftonbladet att Reinfeldt säger fel men i sak egentligen har rätt

.http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article14834883.ab

Stefan Löfven däremot, Socialdemokraternas nye ledare är upprörd. Och varför ska han inte vara det. Här är ju en gratischans att erhålla nya popularitetspoäng utan att anstränga sig. Men minnet är kort Stefan.

Det är kanske på sin plats att påminna Stefan Löfven om vad som hände i Vaxholm för nästan 10 år sedan. Då fick ett lettiskt företag, med kollektivavtal med det lettiska byggnads-arbetarförbundet och med arbetare som var medlemmar i det lettiska byggnadsarbetarförbundet ett byggkontrakt från Sverige. Man skulle bygga en skola i Vaxholm. Detta gillades naturligtvis inte av det svenska Byggnadsarbetar-förbundet. Kollektivavtal handlar om mycket pengar för det fackförbund som tecknar avtalet med företaget. Så därför bestämde man, med stöd av alla LO-förbund, inklusive Löfvens Metall att ställa företaget i blockad.

Men inte nog med det. Man skickade ombudsmän från facket till Vaxholm.

Där stod de och skrek åt de lettiska kamraterna: GO HOME.

Detta uppbackat av den idag socialdemokratiske ledaren STEFAN LÖFVEN.

Resultatet blev att det lettiska företaget gick i konkurs – trots att man hade kollektivavtal. Och de lettiska byggnadsarbetarna blev arbetslösa, trots att de var medlemmar i Byggnadsarbetare-förbundet. Visserligen inte det svenska utan det lettiska. Men, vad i solidaritetens namn ska det göra för skillnad, Stefan Löfven.

Du stödde blockaden och du stödde beslutet att dina lettiska fackförbundskamrater miste jobbet och skickades ut i långvarig arbetslöshet. Samtidigt stödde du de ombudsmän som skrek Go Home till deras lettiska fackförbundskamrater. Samtidigt läser man och hör dina kommentarer Stefan Löfven. Hyckleri Stefan Löfven, hyckleri.

Baccus´ blog anser inte att Fredrik Reinfeldts ordval var rätt även om han i sak hade rätt. (Som Lena Melin skrev)

Men Baccus´ blog noterar även med avsmak Stefan Löfvens kommentar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: