Alliansens höstbudget ger oppositionen skrämselhicka!

Alliansen har börjat marknadsföra sin höstbudget. Det gör man enligt gammal god sed genom att åka tåg genom Sverige. man landade i Norrköping och fick kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) att jubla över Alliansens förslag till utbyggd snabbjärnväg till Östergötlands huvudstad.

Panik i LO-borgen och på Sveavägen.  Det här är ju ett alldeles utmärkt förslag. Aftonbladet (”oberoende socialdemokratisk”)  mobiliserar sina styrkor. Lena Mellin får i uppdrag att såga sönder och samman den satsning på järnvägen som får Lars Stjernkvist i Norrköping att jubla. Lars Stjernkvist har för övrigt med all sannolikhet fått smäll på fingrarna av Carin Jämtin – inte jubla åt Alliansen förslag hur bra de än är.

Hur gör då Lena Mellin. Jo hon  lyckas upptäcka att av de 55 miljarder som Alliansen lovar att satsa, kommer inte alla pengarna gå åt redan innan höstriksdagen startat 2012.

Nej, den usla Alliansen vill sprida ut dessa pengar över flera år (det tar ju som var och en vet – utom Mellin –  flera år att rätta till underhållet för den eftersatta järnvägen och att dessutom bygga en snabbjärnväg) så Lena Mellin hittade inget annat att skriva om än att Alliansen faktiskt finansierar hela järnvägssatsningen, alla åren fram till invigningen av den nya snabbspårvägen.

Ett långsiktigt arbete som räcker över flera mandatperioder oavsett vilket parti som sitter i regeringskansliet. Det kallar Baccus att ta ansvar för Sverige.

Aftonbladet, om sanningen ska fram ägs till stor del av LO som styr och ställer över ledarredaktionen. Tidningen kallar sig trots det ”oberoende socialdemokratisk” .

Baccus undrar stillsamt hur oberoende Aftonbladet är. Och vore det inte smakfullare att ta bort den beteckningen – om sanningen ska fram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: