Turkiet har många mörka sidor!

Baccus´ blog noterar att Turkiet kallar den ockuperade delen av Cypern för ”Turkiska republiken norra Cypern”. Turkiet har utropat den ockuperade delen av Cypern som Turkisk republik (styrd från Ankara). Inte Turkcypriotisk republik. Man kan också påpeka att den ”republiken” enbart är erkänd av Turkiet.

Turkiets historia är fylld av oförrätter mot andra.

Turkiets samarbete med Iran för att slå ned det kurdiska folkets vilja till eget land är ett exempel på hur den turkiska ledningen i Ankara agerar.

Det Armeniska folkmordet, som man ännu inte erkänt i Ankara är ett äldre exempel som fortfarande tynger landets historia.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/folkmord-annu-tabu-i-turkiet_415681.svd

För övrigt anser Baccus´ Blog att Turkiet ska lämna den ockuperade delen av republiken Cypern. Man ska ta hem sina 50.000 tungt beväpnade soldater och avbryta de illegala bosättningarna på ön.

Annonser

6 svar to “Turkiet har många mörka sidor!”

 1. Angela Says:

  Det som Turkiet gör skulle kunna jämföras med Sverige – Finland. Jag tror inte Finland har några planer på att ockupera någon del av Sverige även om det bor finländare där och de dessutom fått sitt språk klassat som minoritetsspråk. Vi får väl i alla fall hoppas det. 🙂 Men man vet inte med alla de andra folkslagen i Sverige. Det kan kanske komma en kalldusch.

 2. Angela Says:

  Ja, Turkiet har många sidor. I synnerhet när det gäller att hitta skäl att anfalla andra länder. Nu står Syrien i tur.

  Syrien var snabba att be Turkiet om ursäkt i FN. Om de nu gjort något. Medvetet eller omedvetet. Ingen vet. Förvirring och osäkerhet. Det handlar ju inte om någon regelrätt invasion utan om någon beskjutning, eller påstådd sådan. I krig är det lätt att sådant händer. Olyckor, felsteg i upphetsat läge som kan få andra länder att ta tillfället att braka in i ett annat land.

  FN och NATO kyler förhoppningsvis ner Turkiet denna gång och låter det inte gå så långt som på Cypern där Turkiet invaderade.

 3. Angela Says:

  Kärnvapenkrigshotet blir mer och mer överhängande. Vi har samma situation som före WW2. Sambandet mellan krigspolitiken och finanssystemets kollaps. Flera höga dignitärer och kongressmän i USA varnar nu liksom Ryssland för krig i Mellanöstern. Det är också ansträngt mellan Japan och Kina. Så här spänt har inte krigsläget varit sedan Kennedydagarna och världen höll andan när Sovjets flotta avancerade mot Cuba.

  Turkiet brukar inte dra sig för något. Samir Abu Eid gjorde ett bra reportage i Aktuellt och Anders Holmberg ställde relevanta frågor. Ingen vet om det är Syrien eller någon annan som attackerar Turkiet.

  Det verkar som om man från flera håll försöker ställa till krig för att lösa finanskrisen. Världen håller andan och hoppas på republikanerna i kongressen som kämpar emot krig.

 4. Angela Says:

  Obama har det hett om öronen just nu förmodligen därför han gjorde så dåligt ifrån sig i debatten mot Romney. Han har annat att tänka på. Flera toppmilitärer och den republikanske kongressmannen W Jones från North Carolina ligger efter Obama och försöker få honom dragen inför rätta efter ambassadörsmordet i Libyen. Kanske hans frånvarande och uppgivna sätt signalerade att han helst önskade avgå frivilligt?

 5. Angela Says:

  Varför evakuerar inte Turkiet sina medborgare som ligger nära Syriens gräns när det råder inbördeskrig där? Varje ansvarsfullt land hade gjort det för att inte utsätta sina medborgare för risker. Det verkar som om Turkiet bara väntar på tillfälle att få angripa Syrien. Undrar om det bara är Turkiets egna ambitioner eller om något annat land trycker på eller intrigerar eller om Turkiet vill tuppa sig för någon? Nu är ju Bildt upptagen med att svartmåla Georgien men man kan aldrig veta med den karln han har sina tentakler överallt där han kan få möjlighet att visa upp sig i strålkastarskenet.

 6. Angela Says:

  I Turkiet läser man Mein Kamp.

  http://www.guardian.co.uk/world/2005/mar/29/turkey.books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: