Svenska Pen kritiserar Turkiet: Värre än Iran och Kina!

Svenska Pen kritiserar kraftigt den turkiska regeringen för landets bristande demokrati.

Så här skriver Svenska Pen ( http://svenskapen.se/) med anledning av den turkiska statens brister i hanteringen av demokratin:

”Turkiet har nu passerat Iran och Kina när det gäller vilket land som håller flest journalister och författare inspärrade. Vaga straff- och antiterroristlagar gör det möjligt för regeringen att tysta kritiska röster från alla håll.”

Baccus´ blog har vid ett flera tillfällen kritiserat Turkiet för landets orättfärdiga  ockupation av EU-landet Cypern, men också uppmärksammat våra läsare på den regim som styr Turkiet. Vi har också vid flera tillfällen kunnat läsa om Turkiets attacker mot kurder i gränsområdet mot Iran. Attacker som resulterat i dödandet av  oskyldiga kvinnor och barn. Landet har dessutom startat upp ett partnerskap med  Iran för att ytterligare terrorisera kurderna.

Turkiet har, ironiskt nog med sedvanlig arrogans kritiserat Israel för att tillåta illegala bosättningar på ockuperat område. Samtidigt som man anser sig ha all rätt att göra samma sak på den ockuperade delen av norra Cypern. Man har vid ett flertal tillfällen också hotat republiken Cypern med militär intervention. Detta utan nämnvärd reaktion från EU.

Baccus´ blog har vid flera tillfälleen kritiserat EuropaUnionen för dess tragiska undfallenhet inför Turkiets arroganta inrikes- och utrikespolitik.

Nu har Turkiet alltså retat upp Svenska Pen.

Så här skriver ansvarig utgivare för Dissidentbloggen, Ola Larsmo i förordet: 

”Det är av största vikt att vi förstår hoten mot den demokrati som börjat växa i Turkiet – och de som kan förklara situationen för oss är naturligtvis landets egna författare och skribenter. I detta nummer av DB har vi försökt samla en hel bukett av olika perspektiv – från Muhsin Kızılkayas örnperspektiv över yttrandefrihetens moderna historia i landet till den unga filmregissören Mizgin Müjde Arslans eget vittnesmål om vad som händer när man närmar sig alltför känsliga ämnen med sin kamera.”

Baccus´ blog noterar och uppmanar:

Gå in på Svenska Pen, du har länken längst upp i inlägget och läs vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: