Wilhelm Agrell ifrågasätter riksdagsledamöternas läsförståelse!

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys i Lund har gett ut en ny bok. Som ingen läser utom de som får den utan kostnad. Den här gången handlar den om att den svenska regeringen har mörkat förändringen av Afghanistanstyrkans förutsättningar. Från att bara försvara sig själva, också börja försvara den afghanska demokratin.

Agrell anser att den proposition som regeringen lade, och som presenterades i utskottet var vilseledande. Man talade inte klartext. Riksdagens ledamöter skulle föras bakom ljuset av regeringen, hemska tanke.

Media gick naturligtvis loss på Agrell (de tillhör dem som får boken utan kostnad)  och bokens innehåll presenterades, och Agrell intervjuades i radio, TV och tidningar.

Men i ytterst få intervjuer presenterades hela sanningen. man glömde lämpligt nog att, i vanlig ordning fråga Riksdagsledamöterna om de förstod sammanhanget i propositionen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5471557

Någon frågade Urban Ahlin, Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson om han förstod. Jodå, det var helt klart för honom samtidigt som han dessutom tillade att han också fått muntlig genomgång av försvarsmakten.

Den enda som inte förstod, vare sig den skrivna propositionen som den muntliga genomgången av försvarsmakten var Peter Rådberg, Miljöpartiets representant.

Baccus´ blog noterar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: