Aftonbladets praoelever avslöjade med byxorna nere!

Aftonbladet har gjort det igen. Det som Baccus´ blog skrev om 27 april redovisas nu i Aftonbladet – om sanningen ska fram!

Aftonbladet hade, i ren ”Hänt-i-Veckan-stil” skickat tre st av tidningens praoelever(!) till företaget Rud Pedersen där förre försvarsministern Sten Tolgfors arbetar som konsult. Och vad skulle de avslöja. Jo, att politiker som slutat och blivit PR-konsulter numera försörjer sig på att sälja in lagändringar till intet ont anande kunder. Och som Lena Mellin skriver i sin krönika var det ingen av PR-konsulterna/före detta politiker som gjorde det.

Och vad hände. Sten Tolgfors och hans kollega Martin Sandgren slog undan fötterna på de ”tre musketörerna” från Aftonbladet. Att Rud Pedersen dessutom gick ut på sin egen hemsida och ”avslöjade” hela Aftonbladets komplott måste ha gjort ont hos Aftonbladets ”reportrar”(?).

Rud Pedersen hade naturligtvis googlat på namn och företag som Aftonbladet hade uppgett vid sina mail till Tolgfors, och tidningen var redan i det stadiet avslöjade.

Och idag gick  tidningen själv ut med rubriken ”Här avslöjas Tolgfors på film”. Och vad ”avslöjas”? Jo, ingenting. Pinsamt Aftonbladet.

Om Aftonbladet ska bedriva undersökande journalistik borde man anställa utbildade, kvalificerade journalister och inte billigare journalistelever från Journalisthögskolans förstaårselever.

En som skäms lite grand är tidningens politiska kommentator Lena Mellin. Hon skriver i sin krönika så här (”Hans Peterson” är det alias som tidningen använde sig av när de tog kontakt med Rud Pedersen), så här skriver Lena Melin:

”Hans Peterson vill ha en lag, Tolgfors skriver i stället att det kan finnas olika vägar att gå för att uppnå det Peterson vill ha, certifiering av asylboenden som klarar vissa kvalitetskrav. Exempelvis kan en branschorganisation göra det, ungefär som hotell- och restaurangnäringen gjort.”

Aftonbladet – om sanningen ska fram, lyckas presentera ännu ett magplask.

Baccus´ Blog noterar

http://www.rudpedersen.com/index.php?q=content/aftonbladet-bes-kte-rud-pedersen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16692361.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article16692622.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: