Varför svarar inte Stefan Löfven på frågor? För han har inga svar!

Varje gång Stefan Löfven intervjuas återkommer han ständigt till samma ”vallöfte”.  Socialdemokraternas ungdomssatsning – som innebär en garanti att alla ungdomar ska erbjudas sysselsättning inom 90 dagar. Och varje gång som intervjuaren ställer följdfrågan ”hur”, glider Löfven undan, inte särskilt snyggt men på ett sätt som inte ska ge något utrymme för fler frågor.

Vad beror undanglidandet på? Har Löfven inget svar, utan löftet är ett sätt att på ett populistiskt sätt kapa åt sig medieutrymme och en och annan extra röst vid valet 2014.

Baccus´ blog har försökt ta reda på vad Stefan Löfven och Magdalena Andersson har i godispåsen som ska locka S-röster. Magdalena Andersson har kanske gett svaret redan.

Den 24:e april presenterade Socialdemokraterna sin vårbudget. Där vill S slopa ”Fas 3”. Men som ersättning ska man inrätta ”välfärdsjobb”. Där ska man erbjuda långtidsarbetslösa till välfärdsföretagen. De är lågutbildade och kostar inget säger Magdalena Andersson i sin vårbudgetpresentation.

Ska outbildade långtidsarbetslösa sköta om våra anhöriga på äldreboenden. Är det där som Socialdemokraterna också ska ”placera” arbetslösa ungdomar? Bara för att de inte kostar något?

http://www.dn.se/nyheter/politik/s-vill-ersatta-fas-3-med-valfardsjobb

Baccus´ blog noterar. Cynism är Socialdemokraternas vallöfte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: