Löfven ger besked. ”När du väljer Socialdemokraterna vet du inte vilken regering du får!”

I direktsänd utfrågning av Mats Knutson i SVT fick Stefan Löfven frågan om han accepterade Fredrik Reinfeldts kastade handske om ”borgfred” i regeringsfrågan.

Reinfeldt hade föreslagit i en intervju att det parti/block som fick det högsta valresultatet också skulle bilda regering.

Om det då visade sig att de röd/gröna var störst men att Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll lovade Reinfeldt att Alliansen skulle lägga ner sina röster i Riksdagen.

Vid intervjun ville Reinfeldt att Löfven skulle ge motsvarande löfte. Men vid dagens intervju i SVT vägrade Löfven att avge ett sådant löfte. Han kunde med andra ord tänka sig att förlita sig på stöd från Sverigedemokraterna.

På frågan från Mats Knutson om vilket regeringsalternativ Löfven skulle presentera väljarna före valet ville inte Löfven svara. Han menade på att Socialdemokraterna skulle gå fram på egen hand och att väljarna skulle sväva i okunskap om vilken regering han skulle presentera efter valet.

Baccus´ blog noterar att väljer man Löfven får man grisen i säcken efter valet.

Han fick också frågan om Alliansens jobbskatteavdrag. Han skulle inte vid vinst dra in dem men skulle efter valet kraftigt höja skatten på arbete.

Baccus´ blog noterar en osäker Löfven i många frågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: